iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin (oda sıcaklığında beklemiş) 250 g
*1 paket vanilya (5 g)
*1 paket kabartma tozu (10 g)
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*45 su bardağı un
Marmelatı için;
*5 adet elma
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
Merhabarlar kıyır kıyır bir elmalı kurabiye paylaşcağım sizlere
Öncelikle elmaları kabuklarını soyup rendeleyin Kısık ateşde tavada suyunu çekip ölene kadar kavurun Kavrulunca kapatmaya yakın ceviz ve tarçını ekleyip 5 dk daha kavrulduktan sonra altını kapatın Soğumaya bırakın Elmalar soğuyana kadar hamurunu yapalım Oda sıcaklığında beklemiş margarinimizi yoğurma kabına alın Üzerine yoğurdu sıvı yağı ekleyip, yoğurun Onları karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin Ununuda azar azar ekleyerek yoğurun Yoğurduktan sonra hamurunuzu 10 dk dinlendirin İnce bir şekilde hamuru açın Çay bardağı ile yuvarlak şekilde kesin Arasına marmelatını koyup, yarı ay şeklinde veya iki taraflı katlayarak şekil verebilirsiniz Dilediğiniz her şekli verebilirsiniz Zevkinize kalmış 180°C fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin Dikkatli olun Fazla kızarmasın Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ekleyin Afiyet olsunn
*1 paket margarin (oda sıcaklığında beklemiş) 250 g
*1 paket vanilya (5 g)
*1 paket kabartma tozu (10 g)
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*45 su bardağı un
Marmelatı için;
*5 adet elma
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
Merhabarlar kıyır kıyır bir elmalı kurabiye paylaşcağım sizlere
Öncelikle elmaları kabuklarını soyup rendeleyin Kısık ateşde tavada suyunu çekip ölene kadar kavurun Kavrulunca kapatmaya yakın ceviz ve tarçını ekleyip 5 dk daha kavrulduktan sonra altını kapatın Soğumaya bırakın Elmalar soğuyana kadar hamurunu yapalım Oda sıcaklığında beklemiş margarinimizi yoğurma kabına alın Üzerine yoğurdu sıvı yağı ekleyip, yoğurun Onları karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin Ununuda azar azar ekleyerek yoğurun Yoğurduktan sonra hamurunuzu 10 dk dinlendirin İnce bir şekilde hamuru açın Çay bardağı ile yuvarlak şekilde kesin Arasına marmelatını koyup, yarı ay şeklinde veya iki taraflı katlayarak şekil verebilirsiniz Dilediğiniz her şekli verebilirsiniz Zevkinize kalmış 180°C fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin Dikkatli olun Fazla kızarmasın Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ekleyin Afiyet olsunn