Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*125 gr margarin
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu (Kurabiyeler çok fazla kabardı ve şekli çok bozuk oldu O nedenle kabartma tozu katılmasa da olabilir)

İÇ HARCI İÇİN:

*34 adet rendelenmiş elma( büyüklüklerine göre sayısı değişebilir)
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tarcın
*Yarım çay bardağı ceviz

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı hazırlayalım ki soğusun Bir tavada rendelenmiş elmaları ve şekeri kavuralım kapatmaya yakın tarçın ve cevizi atalım karıştırıp kapatalım soğumaya bırakalım
Diğer yandan bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim 3 mm kalınlığında merdane ile açalım Çay bardağı ile yuvarlaklar yapıp şekil verelim ( bir yuvarlağın içine harç koyup diğer yuvarlağı üzerine bastırmadan kapatalım ve kenarlarını çatalın ucu ile şekil vererek bastıralım)
NOT: Ben bazı kurabiyeleri elimde yuvarlak açıp içine harç koyup yuvarladım ve limon sokacağı ile şekil verdim Bu şekilde de yapabilirsiniz veya farklı şekiller de deneyebilirsiniz
180 derecede 25 dakika kadar pişiriniz Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiniz

858,496Konular
981,690Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt