iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı nişasta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
*4 elma
*23 tatlı kasığı tarçın
*3 tatlı kaşığı şeker
*İsteğe bağlı ceviz içi yada fındık içi koyabilirisiniz
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı İlk olarak iç harcı için elmaları rendeleyip üzerine tarçını dökelim Fındık ceviz ekleyip bir süre pişirelim ve altını kapatalım
Hamuru için tüm malzemeleri güzelce karıştırıp unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
Elmalı kurabiyede değişik şekil kullananlar var ben genelde üçgen kesip sarmayı tercih ediyorum Bu kez patates dilimleyici ile şekil verdim Sizde isteğiniz bir şekil verebilirsiniz Kurabiyelerimizi 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz Piştikten sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz
*150 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı nişasta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
*4 elma
*23 tatlı kasığı tarçın
*3 tatlı kaşığı şeker
*İsteğe bağlı ceviz içi yada fındık içi koyabilirisiniz
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı İlk olarak iç harcı için elmaları rendeleyip üzerine tarçını dökelim Fındık ceviz ekleyip bir süre pişirelim ve altını kapatalım
Hamuru için tüm malzemeleri güzelce karıştırıp unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
Elmalı kurabiyede değişik şekil kullananlar var ben genelde üçgen kesip sarmayı tercih ediyorum Bu kez patates dilimleyici ile şekil verdim Sizde isteğiniz bir şekil verebilirsiniz Kurabiyelerimizi 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz Piştikten sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz