iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*1 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım su bardağı nişasta
*Aldığı kadar un
Arası için;
*3 adet elma
*1 çay bardağı ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Öncelikle kurabiyenin iç harcı hazırlanır Rendelenen elmalar ocağa alınır şeker ile birlikte karamelize olana kadar pişirilir Piştikten sonra tarçın ve ceviz eklenerek soğumaya bırakılır Hamuru için oda sıcaklığındaki bütün malzemeler yoğurma kabına alınır Yumuşak bir hamur elde edilir İstenilen şekil verilir ( ben merdane ile tabak büyüklüğünde açıp 8 eşit parçaya böldüm Her bir parçaya bir tatlı kaşığı iç harçtan ekleyerek rulo şeklinde sardım )Hazırlanan tüm kurabiyeler tepsiye dizilir ve 180 derece fırında kontrollü pişirilir Üzeri pudra şekeri ile süslenir Elinize sağlık, afiyet olsun
*1 paket margarin
*1 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım su bardağı nişasta
*Aldığı kadar un
Arası için;
*3 adet elma
*1 çay bardağı ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Öncelikle kurabiyenin iç harcı hazırlanır Rendelenen elmalar ocağa alınır şeker ile birlikte karamelize olana kadar pişirilir Piştikten sonra tarçın ve ceviz eklenerek soğumaya bırakılır Hamuru için oda sıcaklığındaki bütün malzemeler yoğurma kabına alınır Yumuşak bir hamur elde edilir İstenilen şekil verilir ( ben merdane ile tabak büyüklüğünde açıp 8 eşit parçaya böldüm Her bir parçaya bir tatlı kaşığı iç harçtan ekleyerek rulo şeklinde sardım )Hazırlanan tüm kurabiyeler tepsiye dizilir ve 180 derece fırında kontrollü pişirilir Üzeri pudra şekeri ile süslenir Elinize sağlık, afiyet olsun