iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*100 gr tereyağ(margarin)
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*4 kaşık pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*4 adet orta boy rendelenmiş elma
**Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
*1* tatlı kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiyem Tarifi Yapılışı İç harcı;**İlk olarak elmaların kabuğunu soyalım ve rendeleyelim
Tavaya alalım toz şekeri de ekleyelim ve ocağa koyalım orta ateşte hafif pişirelim
Son olarak da ceviz ve tarçını* ekleyip ocağı kapatabiliriz Hamuru hazırlayana kadar soğusun
Hamur için
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı yoğurma kabına alalım
Yumurta, sıviyağ, pudra şekeri( tatlı sevenler 12 kasık artırabilir), ılık suyu da ekleyelim kabımıza
Elimize hamur yapışmaması için bir süre çatal ile çırpacağız Malzemeleri çatal yardımıyla karıştıralım
Unumuzu eleyerek ekleyelim Aynı anda kabartma tozunu da ekleyelim Biraz daha çatal ile karıştıralım Katılaşınca elimizle yoğuralım
Elde ettiğimiz hamuru ikiye ayıralım Merdane yardımıyla açalım İstediğimiz şekli verelim Yalnız kalız olmasın
180 derece de 20 dk da güzel pişiyorFırından çıkınca sıcak sıcak üstüne pudra şekeri ekleyelim
AFİYET OLSUN )
*100 gr tereyağ(margarin)
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*4 kaşık pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*4 adet orta boy rendelenmiş elma
**Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
*1* tatlı kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiyem Tarifi Yapılışı İç harcı;**İlk olarak elmaların kabuğunu soyalım ve rendeleyelim
Tavaya alalım toz şekeri de ekleyelim ve ocağa koyalım orta ateşte hafif pişirelim
Son olarak da ceviz ve tarçını* ekleyip ocağı kapatabiliriz Hamuru hazırlayana kadar soğusun
Hamur için
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı yoğurma kabına alalım
Yumurta, sıviyağ, pudra şekeri( tatlı sevenler 12 kasık artırabilir), ılık suyu da ekleyelim kabımıza
Elimize hamur yapışmaması için bir süre çatal ile çırpacağız Malzemeleri çatal yardımıyla karıştıralım
Unumuzu eleyerek ekleyelim Aynı anda kabartma tozunu da ekleyelim Biraz daha çatal ile karıştıralım Katılaşınca elimizle yoğuralım
Elde ettiğimiz hamuru ikiye ayıralım Merdane yardımıyla açalım İstediğimiz şekli verelim Yalnız kalız olmasın
180 derece de 20 dk da güzel pişiyorFırından çıkınca sıcak sıcak üstüne pudra şekeri ekleyelim
AFİYET OLSUN )