ı Elmalı kurabiyenin hamuru nasıl yapılır?
ELMALI KURABİYE MALZEMELERİ
Hamur İcin:
250 gr margarin(oda ısısında yumuşak olacak)
1 su bardağı yoğurt,1 cay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 pkt kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 45 su bardağı)
İc malzemesi:
67 orta boy elma
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
23 yemek kaşığı kuru uzum
2 tatlı kaşığı tarcın
Elmalı Kurabiye hamurunun hazırlanışı tarifi
Elmaları soyup rendeleyelim Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın Tarcın ve ceviz icini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin
Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu duz bir zemine yayarak acın Ardından kare parcalar kesin Her bir kare parcayı capraz şekile getirip, taşmayacak şekilde ic malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın Fotoğraftaki goruntuyu elde etmeye calışın
Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, onceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin Piştikten sonra tepsiyi fırından cıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin uzerine bolca pudra şekeri ve isteğe gore tarcın ekin Afiyet olsun
ELMALI KURABİYE MALZEMELERİ
Hamur İcin:
250 gr margarin(oda ısısında yumuşak olacak)
1 su bardağı yoğurt,1 cay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 pkt kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 45 su bardağı)
İc malzemesi:
67 orta boy elma
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
23 yemek kaşığı kuru uzum
2 tatlı kaşığı tarcın
Elmalı Kurabiye hamurunun hazırlanışı tarifi
Elmaları soyup rendeleyelim Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın Tarcın ve ceviz icini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin
Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu duz bir zemine yayarak acın Ardından kare parcalar kesin Her bir kare parcayı capraz şekile getirip, taşmayacak şekilde ic malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın Fotoğraftaki goruntuyu elde etmeye calışın
Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, onceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin Piştikten sonra tepsiyi fırından cıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin uzerine bolca pudra şekeri ve isteğe gore tarcın ekin Afiyet olsun