iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Malibu Güzeli Tarifi İçin Malzemeler
*7 elma
*2 muz (dilerseniz)
*1 çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
Muhallebi için;
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*3 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Üstü için;
*3 yumurta beyazı
*Yarım çay bardağı şeker
Elmalı Malibu Güzeli Tarifi Yapılışı Elmaları soyun küp küp doğrayın ve 1 çay bardağı şekerle kısık ateşte pişirin, tarçınla karıştırın (Suyu varsa kaşıkla fazla suyunu dökün) Borcam tepsinize döküp soğumaya bırakın Üstüne doğradığınız muzları döşeyin Muhallebi için tüm malzemeyi ocağa koymadan evvel güzelce çırpın, daha sonra karıştırarak kaynamasını sağlayın (vanilyayı ocaktan aldıktan sonra ekleyin), soğumaya bırakın Diğer tarafta 3 yumurta beyazı ve yarım çay bardağı şekeri mikserle aynı beze yapar gibi köpük köpük olana dek çırpın (yaklaşık 10 dk) Son olarak tepsideki meyvelerin üstüne soğumuş muhallebiyi dökün ve eşit oranda yayın Onun üstüne yumurtalı köpüğü eşit oranda yayın ve 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra hafif meyveli tatlımız hazır Dilerseniz ceviz içi serpiştirerek veya çeşitli soslar dökerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not:
Hafif ve gösterişli bir meyveli tatlı yapmak isterseniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederim Yumurta kokusu asla olmuyor o konuda herhangi bir tereddütünüz olmasın, yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
*7 elma
*2 muz (dilerseniz)
*1 çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
Muhallebi için;
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*3 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Üstü için;
*3 yumurta beyazı
*Yarım çay bardağı şeker
Elmalı Malibu Güzeli Tarifi Yapılışı Elmaları soyun küp küp doğrayın ve 1 çay bardağı şekerle kısık ateşte pişirin, tarçınla karıştırın (Suyu varsa kaşıkla fazla suyunu dökün) Borcam tepsinize döküp soğumaya bırakın Üstüne doğradığınız muzları döşeyin Muhallebi için tüm malzemeyi ocağa koymadan evvel güzelce çırpın, daha sonra karıştırarak kaynamasını sağlayın (vanilyayı ocaktan aldıktan sonra ekleyin), soğumaya bırakın Diğer tarafta 3 yumurta beyazı ve yarım çay bardağı şekeri mikserle aynı beze yapar gibi köpük köpük olana dek çırpın (yaklaşık 10 dk) Son olarak tepsideki meyvelerin üstüne soğumuş muhallebiyi dökün ve eşit oranda yayın Onun üstüne yumurtalı köpüğü eşit oranda yayın ve 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra hafif meyveli tatlımız hazır Dilerseniz ceviz içi serpiştirerek veya çeşitli soslar dökerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not:
Hafif ve gösterişli bir meyveli tatlı yapmak isterseniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederim Yumurta kokusu asla olmuyor o konuda herhangi bir tereddütünüz olmasın, yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun