iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet milföy
*1 adet elma
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı kırılmış ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Yoğurt (Ben yumurta kullanmıyorum böreklerde yoğurt daha güzel kabartıyor )
Süslemek için;
*Pudra şekeri
Elmalı Milföy Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle elmamızı soyup tavamıza rendeleyelim İçine iki kaşık şekeri de ekleyip pişirelim Piştikten sonra 1 çay bardağı cevizi ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyip karıştıralım Milföylerimizi elimizle biraz daha açıp içine hazırladığımız harcı ekleyelim Her iki taraftarda milfoylerimizi kapatıp yağladığımız tepsiye dizelim Üzerine yoğurt sürelim Önceden ısıttığımız 190 derece fırında pişirelim Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim Afiyet olsun
*4 adet milföy
*1 adet elma
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı kırılmış ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Yoğurt (Ben yumurta kullanmıyorum böreklerde yoğurt daha güzel kabartıyor )
Süslemek için;
*Pudra şekeri
Elmalı Milföy Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle elmamızı soyup tavamıza rendeleyelim İçine iki kaşık şekeri de ekleyip pişirelim Piştikten sonra 1 çay bardağı cevizi ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyip karıştıralım Milföylerimizi elimizle biraz daha açıp içine hazırladığımız harcı ekleyelim Her iki taraftarda milfoylerimizi kapatıp yağladığımız tepsiye dizelim Üzerine yoğurt sürelim Önceden ısıttığımız 190 derece fırında pişirelim Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim Afiyet olsun