iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Muhallebi Kupları Malzemeleri ( 6 kişilik )
Muhallebi için Malzemeler
1 litre süt
1 bardak toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Elma harcı için Malzemeler
3 elma
4 yemek kaşığı toz şeker
2 avuç kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket yulaflı bisküvi
Elmaların kabuklarını soyup ince rendeleyin
Geniş bir tavaya rendelediğiniz elmaları alın ve üzerine toz şekeri ilave edin Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Elmalar yumuşayınca cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın Ocaktan alıp bisküvileri ekleyip soğumaya bırakın
Elmalar soğurken tencereye sütü koyun Şekeri, unu ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin
Muhallebi koyulaşınca ateşten alın Parlaklık versin diye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın
Soğuyan elmaları kuplarınızın dibine pay edin Üzerlerine muhallebi ekleyin Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun
Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
Muhallebi için Malzemeler
1 litre süt
1 bardak toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Elma harcı için Malzemeler
3 elma
4 yemek kaşığı toz şeker
2 avuç kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket yulaflı bisküvi
Elmaların kabuklarını soyup ince rendeleyin
Geniş bir tavaya rendelediğiniz elmaları alın ve üzerine toz şekeri ilave edin Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Elmalar yumuşayınca cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın Ocaktan alıp bisküvileri ekleyip soğumaya bırakın
Elmalar soğurken tencereye sütü koyun Şekeri, unu ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin
Muhallebi koyulaşınca ateşten alın Parlaklık versin diye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın
Soğuyan elmaları kuplarınızın dibine pay edin Üzerlerine muhallebi ekleyin Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun
Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI