iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Muhallebili Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Elmalı harç:
*6 adet elma
*1 su bardağı şeker
*1 ya da iki tatlı kaşığı tarçın
*Bir avuç ceviz
Muhallebi:
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*125 gr tuzsuz tereyağı yada margarin
*1 paket vanilya
İstenirse arası için:
*2 paket pötibör veya finger bisküvi
Elmalı Muhallebili Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyor ve tencereye koyuyoruz Üzerine şekeri koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz Ocaktan alırken tarçını ve cevizi koyup soğumaya bırakıyoruz
Tenceremize unumuzu ve yağımızı koyup kavuruyoruz İyice kavrulunca bir kapta karıştırdığımız süt, şeker ve vaniyalı karışımı yavaş yavaş ilave ediyoruz Topak kalmayacak şekilde iyice karıştırıyoruz Kıvamı koyulaşınca altını kapatıyoruz
Servis şeklini 2 şekilde yapabiliriz:
Muhallebimizin tamamını borcama döküp üzerine elmalı harcımızı koyup cevizle süsleyip soğuk servis yapabiliriz böyle inanılmaz hafif bir tatlı oluyor
Borcamımıza muhallebimizin 3 te 1ini koyup üzerine bisküvilerimizi dizip tekrar muhallebi koyup bu şekilde 2 kat bisküvi 3 kat muhallebi yapıp en üste elmalı harcı koyup cevizle süsleyip soğuk servis yapabiliriz Bu da bisküvi severler için olsun
En az 2 saat buzdolabında soğuması gerekiyor Afiyet olsun
*6 adet elma
*1 su bardağı şeker
*1 ya da iki tatlı kaşığı tarçın
*Bir avuç ceviz
Muhallebi:
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*125 gr tuzsuz tereyağı yada margarin
*1 paket vanilya
İstenirse arası için:
*2 paket pötibör veya finger bisküvi
Elmalı Muhallebili Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyor ve tencereye koyuyoruz Üzerine şekeri koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz Ocaktan alırken tarçını ve cevizi koyup soğumaya bırakıyoruz
Tenceremize unumuzu ve yağımızı koyup kavuruyoruz İyice kavrulunca bir kapta karıştırdığımız süt, şeker ve vaniyalı karışımı yavaş yavaş ilave ediyoruz Topak kalmayacak şekilde iyice karıştırıyoruz Kıvamı koyulaşınca altını kapatıyoruz
Servis şeklini 2 şekilde yapabiliriz:
Muhallebimizin tamamını borcama döküp üzerine elmalı harcımızı koyup cevizle süsleyip soğuk servis yapabiliriz böyle inanılmaz hafif bir tatlı oluyor
Borcamımıza muhallebimizin 3 te 1ini koyup üzerine bisküvilerimizi dizip tekrar muhallebi koyup bu şekilde 2 kat bisküvi 3 kat muhallebi yapıp en üste elmalı harcı koyup cevizle süsleyip soğuk servis yapabiliriz Bu da bisküvi severler için olsun
En az 2 saat buzdolabında soğuması gerekiyor Afiyet olsun