iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Pankek Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*50 gram toz şeker
*1 paket vanilya
*1 fiske tuz
*50 gram eritilmiş tereyağ
*200 gram un
*250 gram süt
*3 çay kaşığı kabartma tozu
Harcı için:
*1 tane elma
*1 yemek kaşığı tarçın
Elmalı Pankek Tarifi Yapılışı Pankeki çoğumuz biliyoruz Zaten*2 yumurta, şekeri, vanilyayı 10 dk çırpma teliyle çırpalım
Tuz, tereyağ ve unun yarısı, kabartma tozunu ve sütün yarısını dökelim Ununu iyice yedirdikten sonra diğer kalan kısmı dökelim ve sütü de çırpmaya devam kıvamını alana kadar
Harcını hazırlayalım
Elmayı soyalım ve küp küp doğrayıp bir kaba alalımTarçını kattıktan sonra kaşıkla karıştıralım
Tavayı ısıttıktan sonra pankeki dökelim Üzerine de elma harcını koyalım ve pişmeye bırakalımElmalı tarafını dönderdikten sonra biraz üzerine hafif bastıralım
Hepside piştikten sonra, sunulmaya hazır Ben üzerine karamel sosu gezdirdim
Afiyet olsun!
*2 yumurta
*50 gram toz şeker
*1 paket vanilya
*1 fiske tuz
*50 gram eritilmiş tereyağ
*200 gram un
*250 gram süt
*3 çay kaşığı kabartma tozu
Harcı için:
*1 tane elma
*1 yemek kaşığı tarçın
Elmalı Pankek Tarifi Yapılışı Pankeki çoğumuz biliyoruz Zaten*2 yumurta, şekeri, vanilyayı 10 dk çırpma teliyle çırpalım
Tuz, tereyağ ve unun yarısı, kabartma tozunu ve sütün yarısını dökelim Ununu iyice yedirdikten sonra diğer kalan kısmı dökelim ve sütü de çırpmaya devam kıvamını alana kadar
Harcını hazırlayalım
Elmayı soyalım ve küp küp doğrayıp bir kaba alalımTarçını kattıktan sonra kaşıkla karıştıralım
Tavayı ısıttıktan sonra pankeki dökelim Üzerine de elma harcını koyalım ve pişmeye bırakalımElmalı tarafını dönderdikten sonra biraz üzerine hafif bastıralım
Hepside piştikten sonra, sunulmaya hazır Ben üzerine karamel sosu gezdirdim
Afiyet olsun!