Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Pare

Elmalı Pare

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER:

Hamuru İçin:

* 1 paket (250 gr) tereyağı
* 2 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* yarım çay bardağı şeker
* 5 su bardağı un
* 2 yumurta

İçi İçin:

* 5 tane orta boy elma
* yarım çay bardağı şeker
* 1 su bardağı ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti İçin:

* 2 su bardağı şeker
* 1,5 su bardağı su
* 45 damla limon suyu

Dışı için:

Bolca hindistan cevizi

YAPILIŞI:

1 Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri tencereye alın, kaynatın, kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatmaya devam edin, limon suyu ekleyerek ocaktan alın, soğutun
2 Ardından iç harcı hazırlayın; elmaları soyun, rendeleyin ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin Tarçın ve cevizi katarak soğumaya bırakın
3 Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın, çırpıcı ile çırpın
4 Unu ekleyin ve iyice yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
5 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elip biçimde yuvarlayın ve avcunuzun içine alın, diğer elinizin işaret parmağıyla içli köfte yapar gibi mümkün olduğunca derin bir oyuk açın İç harçtan koyun ağzını kapatın
6 Hazırladığınız kurabiyeleri kapattığınız yeri alta gelecek biçimde hafif bastırarak yağlı kağıt serdiğiniz ya da hafifçe yağladığınız tepsiye dizin
7 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin
8 Kurabiyeleri fırından alır almaz şerbete atın ve 510 dakika arada çevirerek şerbetin içinde bekletin
9 Şerbetten aldığınız kurabiyeleri hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın

 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt