iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane dilimlenmiş elma
Tarçın
Sosunun malzemesi
2 su bardağı süt
1 kaşık un
2 kaşık şeker
1 kaşık nişasta
3 kaşık kakao
1 kaşık margarin
Yemeğin Tarifi
Önce hamur kabına yumurtaları kırıp şeker ilave ederek çırpın Şeker eriyince yoğurt ve yağ ilave edip fındık, un ve kabartma tozunu içine koyun
Yuvarlak kek kabını yağlayın, dilimlenen elmaları içine dizerek üzerine tarçın serpin Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sıcak fırında 170 derecede pişirin
Pişen hamuru 30 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin Üzerine sos koyarak servise hazır hale getirin
Sosunun hazırlanışı: 2 bardak su veya süte un, şeker, kakao koyup iyice karıştırarak ateşe koyun Sıcakken içine margarini koyup eritin Ilık hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine fındık ve tarçın serpin Karıştırarak pişirin
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane dilimlenmiş elma
Tarçın
Sosunun malzemesi
2 su bardağı süt
1 kaşık un
2 kaşık şeker
1 kaşık nişasta
3 kaşık kakao
1 kaşık margarin
Yemeğin Tarifi
Önce hamur kabına yumurtaları kırıp şeker ilave ederek çırpın Şeker eriyince yoğurt ve yağ ilave edip fındık, un ve kabartma tozunu içine koyun
Yuvarlak kek kabını yağlayın, dilimlenen elmaları içine dizerek üzerine tarçın serpin Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sıcak fırında 170 derecede pişirin
Pişen hamuru 30 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin Üzerine sos koyarak servise hazır hale getirin
Sosunun hazırlanışı: 2 bardak su veya süte un, şeker, kakao koyup iyice karıştırarak ateşe koyun Sıcakken içine margarini koyup eritin Ilık hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine fındık ve tarçın serpin Karıştırarak pişirin