iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram tereyağı veya margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*1 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*45 adet elma
*1 avuç ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı toz şeker
Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı Önce iç malzemeyi hazırlayalım Elmaların kabukları soyulur, rendelenir Küçük bir kapta ocakta suyunu salıp çekene kadar pişirilir Suyunu çekince şeker tarçın ceviz ekleyip ocağın altını kapatın Oda ısısındaki margarini yoğurma kabına koyun Sıvı yağ pudra şekeri yoğurt yumurta ilave edilip parmaklarınızla birbirine karıştırın Ardından nişasta azar azar un ilave edin Kabartma tozu vanilya ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın Merdane ile oval açın Uzunlamasına bıçakla 5 eşit şekilde çizikler atın Resimde görebilirsiniz En uç kısma elmalı harçtan koyup sarın Ay şeklini verin Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 175 derece fırında 2530 dakika arası pişirin Pişirme süresi fırına göre değişebilir Soğuyunca pudra şekeri serpin Afiyet olsun
*250 gram tereyağı veya margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*1 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*45 adet elma
*1 avuç ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı toz şeker
Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı Önce iç malzemeyi hazırlayalım Elmaların kabukları soyulur, rendelenir Küçük bir kapta ocakta suyunu salıp çekene kadar pişirilir Suyunu çekince şeker tarçın ceviz ekleyip ocağın altını kapatın Oda ısısındaki margarini yoğurma kabına koyun Sıvı yağ pudra şekeri yoğurt yumurta ilave edilip parmaklarınızla birbirine karıştırın Ardından nişasta azar azar un ilave edin Kabartma tozu vanilya ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın Merdane ile oval açın Uzunlamasına bıçakla 5 eşit şekilde çizikler atın Resimde görebilirsiniz En uç kısma elmalı harçtan koyup sarın Ay şeklini verin Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 175 derece fırında 2530 dakika arası pişirin Pişirme süresi fırına göre değişebilir Soğuyunca pudra şekeri serpin Afiyet olsun