iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Pastacıklarım (Çok Lezzetli Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket sana yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Un
İç harcı;
*4 orta boy elma
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*1 çay kaşığı tarçın
Üzerine;
*Pudra şekeri
Elmalı Pastacıklarım (Çok Lezzetli Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı İlk olarak iç harcını yapıyoruz, elmaları soyuyoruz rendeliyoruz, daha sonra elimizde sıkıp sıkıp fazla suyunu alıyoruz Tavaya koyduğumuz elmaların üzerine tarçın kakao şekeri ekleyip iyice karıştırıp altı kısık küçük yerde pişirmeye bırakıyoruz ,arada karıştırıyoruz O pişerken hamurunu yoğuruyoruz bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz Unu yavaş yavaş ilave edip yoğuruyoruz ,kulak memesi kıvamını alana kadar yoğuruyoruz İçli köfte gibi ceviz büyüklüğünde alıp ortasını açıp iç harcını koyup ağzını kapatıyoruz Tepsiye dizdikten sonra bıçakla kesip kesip şeklini veriyoruz 175 derecede 20 – 25 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz Çıkarınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz Afiyet olsun
*1 paket sana yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Un
İç harcı;
*4 orta boy elma
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*1 çay kaşığı tarçın
Üzerine;
*Pudra şekeri
Elmalı Pastacıklarım (Çok Lezzetli Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı İlk olarak iç harcını yapıyoruz, elmaları soyuyoruz rendeliyoruz, daha sonra elimizde sıkıp sıkıp fazla suyunu alıyoruz Tavaya koyduğumuz elmaların üzerine tarçın kakao şekeri ekleyip iyice karıştırıp altı kısık küçük yerde pişirmeye bırakıyoruz ,arada karıştırıyoruz O pişerken hamurunu yoğuruyoruz bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz Unu yavaş yavaş ilave edip yoğuruyoruz ,kulak memesi kıvamını alana kadar yoğuruyoruz İçli köfte gibi ceviz büyüklüğünde alıp ortasını açıp iç harcını koyup ağzını kapatıyoruz Tepsiye dizdikten sonra bıçakla kesip kesip şeklini veriyoruz 175 derecede 20 – 25 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz Çıkarınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz Afiyet olsun