iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Portakallı Kıtır Tart Tarifi İçin Malzemeler İçi*için;
*2 Portakal
*6 orta boy elma, ben granny smith kullandim
Tabanı için;
*12 su bardağı (75 gr) toz şeker
*75 gr tereyağı (yumuşatılmış)
*1 yumurta*sarısı
*34 su bardağı (100 gr) un
*12 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kırıntı* kıtır*üstü*için;
*14 su bardağı (50 gr) toz şeker
*50 gr tereyağı
*23 su bardağı (75 gr) un
*50g çam fıstığı*tavada kavrulmuş (ben evde olmadığı*için kullanmadım)
Üzerini*süslemek*için
*pudra şekeri
Elmalı Portakallı Kıtır Tart Tarifi Yapılışı Portakalların kabuklarını bir kaba rendeleyip ayırın*Portakalların suyunu sıkın*ve küçük bir bir tencereye koyun Elmaları soyup 2 tanesini tencereye rendeleyin, geri kalan elmaları da küp küp*keserek tencereye ekleyin
Elmaları ve portakal suyunu orta ateşte ustu kapalı elmalar yumuşamaya*başlayana*kadar 10 dakika kadar pişirin Daha sonra tencerenin kapağını*açarak 23 dakika kadar pişirmeye devam edin Tencerenin ağzının açılmasının*nedeni elmaların suyunu azaltmak
Elmaların altını*kapayıp soğumaya bırakın
Bu arada fırını 200 derece fan gas 7 ısıtın Hamurun güzel pişmesi*için fırının*sıcaklığının*yüksek*olması gerekiyor Eğer fırın yeterince sıcak olmazsa elma püresi sulu olduğu için hamur tam pişmeyebilir
Öncelikle 18cm çapında*kenarları çıkan*bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını fırın kağıdı*yerleştirin
Tabanı hazırlamak için portakal kabuğu rendesinin yarısını,*tereyağı, toz şeker ve yumurta sarısını*mikserle çırpıp*krema kıvamına getirin
Unu ve kabartma tozunu elekten eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın
Un iyice karışıp*hamur kıvamını alınca*bunu kek kalıbının tabanına*yerleştirip elinizle her yere eşit dağıtın
Tabanın üzerine soğutulmuş elma püresini ekleyin
Üzerindeki kıtırları*hazırlamak için un ve şekeri karıştırın içine tereyağı ve kalan portakal kabuğu rendesini ekledikten sonra parmak uçlarınızla*tereyağını ezerek una ve şekere karıştırın Hamur olmamasına dikkat edin çok karıştırmayın, her şeyi homojen olacak ve ekmek kırıntısı*kıvamına gelecek kadar sadece parmak uçlarıyla karıştırın
Bu karışıma*fıstıkları*da ekleyip elma püresinin üzerine yine kabın*her yerinde eşit olacak şekilde koyun
Tartı fırına atın ve yaklaşık*50 dakika 1 saat üzeri güzel kızarana kadar pişirin Fırın*ayarları*farklı*olduğu için süresi farklı olabilir ama üzeri kızarmaya başladığında*pişmiş*demektir
Fırından*çıkarınca*soğumaya bırakın,*soğuyunca kalıptan dikkatlice çıkarın*Ortasında sadece elma püresi olduğu için çıkarırken*dikkat etmek gerekiyor ama kalıbın*kenarlarını da kağıtla kaplayınca kolay çıkıyor
Soğuduktan sonra servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin
Afiyet olsun
*2 Portakal
*6 orta boy elma, ben granny smith kullandim
Tabanı için;
*12 su bardağı (75 gr) toz şeker
*75 gr tereyağı (yumuşatılmış)
*1 yumurta*sarısı
*34 su bardağı (100 gr) un
*12 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kırıntı* kıtır*üstü*için;
*14 su bardağı (50 gr) toz şeker
*50 gr tereyağı
*23 su bardağı (75 gr) un
*50g çam fıstığı*tavada kavrulmuş (ben evde olmadığı*için kullanmadım)
Üzerini*süslemek*için
*pudra şekeri
Elmalı Portakallı Kıtır Tart Tarifi Yapılışı Portakalların kabuklarını bir kaba rendeleyip ayırın*Portakalların suyunu sıkın*ve küçük bir bir tencereye koyun Elmaları soyup 2 tanesini tencereye rendeleyin, geri kalan elmaları da küp küp*keserek tencereye ekleyin
Elmaları ve portakal suyunu orta ateşte ustu kapalı elmalar yumuşamaya*başlayana*kadar 10 dakika kadar pişirin Daha sonra tencerenin kapağını*açarak 23 dakika kadar pişirmeye devam edin Tencerenin ağzının açılmasının*nedeni elmaların suyunu azaltmak
Elmaların altını*kapayıp soğumaya bırakın
Bu arada fırını 200 derece fan gas 7 ısıtın Hamurun güzel pişmesi*için fırının*sıcaklığının*yüksek*olması gerekiyor Eğer fırın yeterince sıcak olmazsa elma püresi sulu olduğu için hamur tam pişmeyebilir
Öncelikle 18cm çapında*kenarları çıkan*bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını fırın kağıdı*yerleştirin
Tabanı hazırlamak için portakal kabuğu rendesinin yarısını,*tereyağı, toz şeker ve yumurta sarısını*mikserle çırpıp*krema kıvamına getirin
Unu ve kabartma tozunu elekten eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın
Un iyice karışıp*hamur kıvamını alınca*bunu kek kalıbının tabanına*yerleştirip elinizle her yere eşit dağıtın
Tabanın üzerine soğutulmuş elma püresini ekleyin
Üzerindeki kıtırları*hazırlamak için un ve şekeri karıştırın içine tereyağı ve kalan portakal kabuğu rendesini ekledikten sonra parmak uçlarınızla*tereyağını ezerek una ve şekere karıştırın Hamur olmamasına dikkat edin çok karıştırmayın, her şeyi homojen olacak ve ekmek kırıntısı*kıvamına gelecek kadar sadece parmak uçlarıyla karıştırın
Bu karışıma*fıstıkları*da ekleyip elma püresinin üzerine yine kabın*her yerinde eşit olacak şekilde koyun
Tartı fırına atın ve yaklaşık*50 dakika 1 saat üzeri güzel kızarana kadar pişirin Fırın*ayarları*farklı*olduğu için süresi farklı olabilir ama üzeri kızarmaya başladığında*pişmiş*demektir
Fırından*çıkarınca*soğumaya bırakın,*soğuyunca kalıptan dikkatlice çıkarın*Ortasında sadece elma püresi olduğu için çıkarırken*dikkat etmek gerekiyor ama kalıbın*kenarlarını da kağıtla kaplayınca kolay çıkıyor
Soğuduktan sonra servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin
Afiyet olsun