iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Hamuru için;
*1 su bardağı şeker
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*12 paket margarin veya tereyağı (125 gr)
*1 paket kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
*Aldığı kadar un
İçi için;
*4 adet elma
*2 adet portakal içi
*1 portakal kabuğu rendesi
*yarım su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Portakallı Turta Tarifi Yapılışı İç malzemesi için elmalar soyularak rendelenir Portakal soyularak minik küpler şeklinde doğranır Elma ve portakalların üzerine diğer iç malzemeleri eklenerek karıştırılır
NOT: İç malzeme pişirilmeyecek Direk hamur üzerine dökülecek Yalnız hamurun üzerine dökmeden önce biraz bekletilerek (2030 dk) sulanması sağlanır
Ayrı bir yerde hamur için tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur İyice yoğrulduktan sonra hamurun üçte biri ayrılır Kalan üçte ikisi fırın tepsisine elle (yuvarlak büyük boy borcam) yayılır
Bekleyip sulanan harç, tekrar karıştırılarak süzgece alınır Fazla suyu süzülür
NOT: Bu çıkan suyu konsantre gibi sulandırıp meyve suyu olarak tüketebilirsiniz Özellikle çocuklar için iyi oluyor
Süzülen harç hamurun üzerine dökülür
Ardından önceden ayrılan hamur, tepsi boyunda yarım cm inceliğinde açılır Her biri bir parmak eninde kesilir Ve turta üzerine aralıklarla koyulur
180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırında çıkan turta soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir
::Afiyet Olsun::
h 4Elmalı Portakallı Turta Videolu Anlatımı
Hamuru için;
*1 su bardağı şeker
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*12 paket margarin veya tereyağı (125 gr)
*1 paket kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
*Aldığı kadar un
İçi için;
*4 adet elma
*2 adet portakal içi
*1 portakal kabuğu rendesi
*yarım su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Portakallı Turta Tarifi Yapılışı İç malzemesi için elmalar soyularak rendelenir Portakal soyularak minik küpler şeklinde doğranır Elma ve portakalların üzerine diğer iç malzemeleri eklenerek karıştırılır
NOT: İç malzeme pişirilmeyecek Direk hamur üzerine dökülecek Yalnız hamurun üzerine dökmeden önce biraz bekletilerek (2030 dk) sulanması sağlanır
Ayrı bir yerde hamur için tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur İyice yoğrulduktan sonra hamurun üçte biri ayrılır Kalan üçte ikisi fırın tepsisine elle (yuvarlak büyük boy borcam) yayılır
Bekleyip sulanan harç, tekrar karıştırılarak süzgece alınır Fazla suyu süzülür
NOT: Bu çıkan suyu konsantre gibi sulandırıp meyve suyu olarak tüketebilirsiniz Özellikle çocuklar için iyi oluyor
Süzülen harç hamurun üzerine dökülür
Ardından önceden ayrılan hamur, tepsi boyunda yarım cm inceliğinde açılır Her biri bir parmak eninde kesilir Ve turta üzerine aralıklarla koyulur
180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırında çıkan turta soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir
::Afiyet Olsun::
h 4Elmalı Portakallı Turta Videolu Anlatımı