iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Şarlotka Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;
*3 adet orta boy elma
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*1 damla limon
Hamuru için;
*3 adet yumurta
*1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
*1 paket kabartma tozu (10 gr)
*1 paket vanilya (5 gr)
*1 su bardağı un
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Şarlotka Tarifi Yapılışı 1 Alt tabanı hazırlamak için, elmaların kabukları soyulup, küçük küp şeklinde doğranır
2 Elmalar bir kap içerisine alınır
3 Üzerine limon suyu, tarçın ve toz şeker koyulup, karıştırılır
4 22 santim çapında, kelepçeli kalıbın tabanına, yağlı kağıt yerleştirilir ve kenarları yağlanır
5 Hamurunu hazırlamak için, yumurtalar ve toz şeker, derin bir kap içerisine koyulup, iyice çırpılır
6 Üzerine, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip, tekrar çırpılır
7 Hazırlanan elmalı karışım, kelepçeli kalıbın tabanına, düzgünce yaydırılır
8 Elmalı harcın üzerine, kek hamuru dökülüp, eşit şekilde yaydırılır
9 Önceden ısıtılmış 175° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir (2530 dakika)
10 Kürdan kontrolü yapılır ve pişirilen elmalı şarlotka, fırından alınıp, soğumaya bırakılır
11 İyice soğuduktan sonra, servis tabağı üzerine ters çevrilerek çıkartılır
12 Üzerine pudra şekeri serpiştirilir ve dilimlenerek servise sunulur
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun
*3 adet orta boy elma
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*1 damla limon
Hamuru için;
*3 adet yumurta
*1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
*1 paket kabartma tozu (10 gr)
*1 paket vanilya (5 gr)
*1 su bardağı un
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Şarlotka Tarifi Yapılışı 1 Alt tabanı hazırlamak için, elmaların kabukları soyulup, küçük küp şeklinde doğranır
2 Elmalar bir kap içerisine alınır
3 Üzerine limon suyu, tarçın ve toz şeker koyulup, karıştırılır
4 22 santim çapında, kelepçeli kalıbın tabanına, yağlı kağıt yerleştirilir ve kenarları yağlanır
5 Hamurunu hazırlamak için, yumurtalar ve toz şeker, derin bir kap içerisine koyulup, iyice çırpılır
6 Üzerine, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip, tekrar çırpılır
7 Hazırlanan elmalı karışım, kelepçeli kalıbın tabanına, düzgünce yaydırılır
8 Elmalı harcın üzerine, kek hamuru dökülüp, eşit şekilde yaydırılır
9 Önceden ısıtılmış 175° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir (2530 dakika)
10 Kürdan kontrolü yapılır ve pişirilen elmalı şarlotka, fırından alınıp, soğumaya bırakılır
11 İyice soğuduktan sonra, servis tabağı üzerine ters çevrilerek çıkartılır
12 Üzerine pudra şekeri serpiştirilir ve dilimlenerek servise sunulur
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun