Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Şarlotka

Elmalı Şarlotka

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Elmalı Şarlotka Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;


*3 adet orta boy elma
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*1 damla limon

Hamuru için;


*3 adet yumurta
*1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
*1 paket kabartma tozu (10 gr)
*1 paket vanilya (5 gr)
*1 su bardağı un

Üzeri için;


*Pudra şekeri

Elmalı Şarlotka Tarifi Yapılışı 1 Alt tabanı hazırlamak için, elmaların kabukları soyulup, küçük küp şeklinde doğranır
2 Elmalar bir kap içerisine alınır
3 Üzerine limon suyu, tarçın ve toz şeker koyulup, karıştırılır
4 22 santim çapında, kelepçeli kalıbın tabanına, yağlı kağıt yerleştirilir ve kenarları yağlanır
5 Hamurunu hazırlamak için, yumurtalar ve toz şeker, derin bir kap içerisine koyulup, iyice çırpılır
6 Üzerine, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip, tekrar çırpılır
7 Hazırlanan elmalı karışım, kelepçeli kalıbın tabanına, düzgünce yaydırılır
8 Elmalı harcın üzerine, kek hamuru dökülüp, eşit şekilde yaydırılır
9 Önceden ısıtılmış 175° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir (2530 dakika)
10 Kürdan kontrolü yapılır ve pişirilen elmalı şarlotka, fırından alınıp, soğumaya bırakılır
11 İyice soğuduktan sonra, servis tabağı üzerine ters çevrilerek çıkartılır
12 Üzerine pudra şekeri serpiştirilir ve dilimlenerek servise sunulur

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt