iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Ştrudel ( Milföy Hamuru İle Çok Basit) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet milföy
*4 adet elma (rendelenecek)
*1 tatlı kaşığı tarçın
*34 tatlı kaşığı şeker(şekeri ben az kullandım siz damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı kuru üzüm
*1 kase karışık badem, ceviz, fındık kırığı( sadece biride olabilir)
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*Bir çay kaşığı şeker
*Piştikten sonra pudra şekeri
Elmalı Ştrudel ( Milföy Hamuru İle Çok Basit) Tarifi Yapılışı
1
*Rendelenen elmaları yağsız tavaya koyun ve suyunu çekince tarçın, kuru üzümü, ve fındık kırıklarını koyup karıştırdıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın
*Diğer tarafta açmak için beklettiğimiz milföy hamurunu merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açın
*Soğuyan harcı uzunlamasına koyup çok sıktırmadan rulo yapın
*Diğer hamurlardan aynı işlemi yapıp bir adet yumurta sarısını bir çay kaşığı şeker ekleyip çırpın ve ruloların üstüne sürün
*180 derecelik fırında 2530 dakika pişirin
*Üzeri kızardığında fırından çıkarın ve dilediğiniz gibi dilimleyin soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ile servis yapın
Afiyet olsun
*4 adet milföy
*4 adet elma (rendelenecek)
*1 tatlı kaşığı tarçın
*34 tatlı kaşığı şeker(şekeri ben az kullandım siz damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı kuru üzüm
*1 kase karışık badem, ceviz, fındık kırığı( sadece biride olabilir)
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*Bir çay kaşığı şeker
*Piştikten sonra pudra şekeri
Elmalı Ştrudel ( Milföy Hamuru İle Çok Basit) Tarifi Yapılışı
1
*Rendelenen elmaları yağsız tavaya koyun ve suyunu çekince tarçın, kuru üzümü, ve fındık kırıklarını koyup karıştırdıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın
*Diğer tarafta açmak için beklettiğimiz milföy hamurunu merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açın
*Soğuyan harcı uzunlamasına koyup çok sıktırmadan rulo yapın
*Diğer hamurlardan aynı işlemi yapıp bir adet yumurta sarısını bir çay kaşığı şeker ekleyip çırpın ve ruloların üstüne sürün
*180 derecelik fırında 2530 dakika pişirin
*Üzeri kızardığında fırından çıkarın ve dilediğiniz gibi dilimleyin soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ile servis yapın
Afiyet olsun