iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
4 Kahve Fincanı Un
2 Tutam Kabartma Tozu
3 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Yumurta Akı
15 Çay Bardağı Margarin
İÇ MALZEME
1 kg Elma
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
5 Çorba Kaşığı Portakal Likörü
6 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Tozşeker
15 Kahve Fincanı Un
2 Tutam Kabartma Tozu
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
34 Çorba Kaşığı File Badem
Pudraşekeri
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yoğurun Sonra bir folyoya sarıp 30 dakika soğuk bir ortamda bekletin
Hamuru düz bir zeminde açın Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin Kalıba yerleştirdiğiniz hamurun birkaç yerine bıçak batırıp soğuk bir ortamda bekletin
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Elmaları soyup sekize bölün ve çekirdekerini çıkarın Üzerlerine limon suyu ve 2 çorba kaşığı portakal likörü gezdirin Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp 2 çorba kaşığı sıcak suyla çırpın Akları ise köpük halini alıncaya kadar çırpın 34 çorba kaşığı tozşeker ekleyip çırpmaya devam edin Yumurta sarıları un kabartma tozu ve yumurta aklarını bir kasede dikkatlice karıştırın Karışıma kalan likörü yavaş yavaş ekleyin
Karışımın yarısını hamurun üzerine döküp elmaları yerleştirin kalanını elmaların üzerine dökün File bademleri turtanın üzerine serpip önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin Servis yapmadan önce turtanın üzerine pudra şekeri serpin
Elmalı sufle turtayı çocuklarınız için hazırlarken likör yerine portakal suyu veya değişik meyveli şuruplar kullanabilirsiniz
HAMUR İÇİN
4 Kahve Fincanı Un
2 Tutam Kabartma Tozu
3 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Yumurta Akı
15 Çay Bardağı Margarin
İÇ MALZEME
1 kg Elma
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
5 Çorba Kaşığı Portakal Likörü
6 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Tozşeker
15 Kahve Fincanı Un
2 Tutam Kabartma Tozu
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
34 Çorba Kaşığı File Badem
Pudraşekeri
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yoğurun Sonra bir folyoya sarıp 30 dakika soğuk bir ortamda bekletin
Hamuru düz bir zeminde açın Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin Kalıba yerleştirdiğiniz hamurun birkaç yerine bıçak batırıp soğuk bir ortamda bekletin
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Elmaları soyup sekize bölün ve çekirdekerini çıkarın Üzerlerine limon suyu ve 2 çorba kaşığı portakal likörü gezdirin Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp 2 çorba kaşığı sıcak suyla çırpın Akları ise köpük halini alıncaya kadar çırpın 34 çorba kaşığı tozşeker ekleyip çırpmaya devam edin Yumurta sarıları un kabartma tozu ve yumurta aklarını bir kasede dikkatlice karıştırın Karışıma kalan likörü yavaş yavaş ekleyin
Karışımın yarısını hamurun üzerine döküp elmaları yerleştirin kalanını elmaların üzerine dökün File bademleri turtanın üzerine serpip önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin Servis yapmadan önce turtanın üzerine pudra şekeri serpin
Elmalı sufle turtayı çocuklarınız için hazırlarken likör yerine portakal suyu veya değişik meyveli şuruplar kullanabilirsiniz