iltasyazilim
FD Üye
Resimli Elmalı Sütlü Tatlı Tarifleri
Elmalı Muhallebi
MALZEMELER
1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi
1 Kg elma
1 Bardak su
1 Kepçe toz şeker
1 Şişe süt (12 Kg)
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
1 Elmaları temizleyip tüm ya da yarım olarak: çekirdeklerini çıkarınız
2 Bir tencerede 1 kepçe to zşeker ve bir kadeh su ile ağır alev üstünde pişiriniz
3 Sütü 6 kaşık şekerle kaynatınız Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek süte ilave ediniz
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz
5 Pişmiş elmaları yarım ya da bütünüyle kaselere koyunuz (arzuya göre)
6 Üzerini örtecek şekilde sıcak muhallebi dökünüz, soğutunuz
7 Soğuyunca üzerini hindistancevizi ile süsleyiniz
Sütlü Elmalı Tatlı
Malzemeler
67 tane elma
yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin
Muhallebisi icin:
4 su bardagi sut
1 su bardagi kadar un
1 su bardagi toz seker
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya
üzeri icin:
birazcık nutella yada bitter cikolata
2 kasik değin sut yada krema
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun üzerine toz şeker ilave edip ara sıra karıştırarak pişirin (suyunu çekene kadar) Son olarak tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın
Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup çırpın üstüne unuda ek ettikten sonra iyice baştan çırpın yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin Ocakta koyulasana dek karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz
Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz
Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik dek sut yada krema ekledikten daha sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonra dilimleyip servis yapiyoruz
Pişmaniyeli Elma Tatlısı
malzemeler
6 elma
1 su b toz şeker
su
gıda boyası
Krenması için:
2 su b süt
2 çorba k un
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
1 dere b toz şeker
1 parça damla sakızı
TABLE
TABLE
yapılışı
Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alınÜzerine un,yumurta sarısı,damla sakızı ve toz şekeri ek edip kremayı pişirinBaşka bir tencereye suyu alınÜzerine 1 tutam kırmızı gıda boyası ekleyip kaynatınElmaların kabuklarını bütünüyle muhakkak
Elmaların çekirdeklerini çıkartınGıda boyalı olan suyu alıp elmaları pişirinServis tabağına pişen elmaları alınÇekirdek kısımlarını krema ile doldurun Elmaların üzerine pişmaye ilave ederek servis edin *
Elmalı Muhallebi
MALZEMELER
1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi
1 Kg elma
1 Bardak su
1 Kepçe toz şeker
1 Şişe süt (12 Kg)
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
1 Elmaları temizleyip tüm ya da yarım olarak: çekirdeklerini çıkarınız
2 Bir tencerede 1 kepçe to zşeker ve bir kadeh su ile ağır alev üstünde pişiriniz
3 Sütü 6 kaşık şekerle kaynatınız Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek süte ilave ediniz
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz
5 Pişmiş elmaları yarım ya da bütünüyle kaselere koyunuz (arzuya göre)
6 Üzerini örtecek şekilde sıcak muhallebi dökünüz, soğutunuz
7 Soğuyunca üzerini hindistancevizi ile süsleyiniz
Sütlü Elmalı Tatlı
Malzemeler
67 tane elma
yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin
Muhallebisi icin:
4 su bardagi sut
1 su bardagi kadar un
1 su bardagi toz seker
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya
üzeri icin:
birazcık nutella yada bitter cikolata
2 kasik değin sut yada krema
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun üzerine toz şeker ilave edip ara sıra karıştırarak pişirin (suyunu çekene kadar) Son olarak tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın
Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup çırpın üstüne unuda ek ettikten sonra iyice baştan çırpın yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin Ocakta koyulasana dek karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz
Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz
Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik dek sut yada krema ekledikten daha sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonra dilimleyip servis yapiyoruz
Pişmaniyeli Elma Tatlısı
malzemeler
6 elma
1 su b toz şeker
su
gıda boyası
Krenması için:
2 su b süt
2 çorba k un
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
1 dere b toz şeker
1 parça damla sakızı
TABLE
TABLE
yapılışı
Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alınÜzerine un,yumurta sarısı,damla sakızı ve toz şekeri ek edip kremayı pişirinBaşka bir tencereye suyu alınÜzerine 1 tutam kırmızı gıda boyası ekleyip kaynatınElmaların kabuklarını bütünüyle muhakkak
Elmaların çekirdeklerini çıkartınGıda boyalı olan suyu alıp elmaları pişirinServis tabağına pişen elmaları alınÇekirdek kısımlarını krema ile doldurun Elmaların üzerine pişmaye ilave ederek servis edin *