iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket margarin (125 gr)
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiğince un
İç harç
*2 orta boy elma
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 yemek kaşığı şeker (Elmanın tadına göre siz ayarlayın)
*1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
Elmalı Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Önce kurabiyenin iç harcı hazırlanır
*Elmalar kabuğu soyup rendelenir bir tavaya alınır üzerine diğer malzemeleri ekleyip (tarçın, şeker, ceviz) biraz pişirin
*Eğer elmalar tatlı ise fazla şeker koymanıza gerek yok
*İç harcı bir kenarda soğur iken kurabiyenin hamuru hazırlanır
*Bir derin kaba yumurta sıvı yağ pudra şekeri margarin yoğurt tarçıni alın ve el ile karıştırın
*Sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip azar azar un ekleyerek yoğurun
*Ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun
*Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp ve eliniz ile açın ortasına iç harcını koyup resimdeki gibi çatal ile kenarlarını kapatın
*Diğerlerini de bu şekilde yaptıktan sonra 175180 derece fırında 3035 dakika pişirin
*Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı gittiğinde üzerine pudra şekeri serpin
AFİYET OLSUN
*1 yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket margarin (125 gr)
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiğince un
İç harç
*2 orta boy elma
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 yemek kaşığı şeker (Elmanın tadına göre siz ayarlayın)
*1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
Elmalı Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Önce kurabiyenin iç harcı hazırlanır
*Elmalar kabuğu soyup rendelenir bir tavaya alınır üzerine diğer malzemeleri ekleyip (tarçın, şeker, ceviz) biraz pişirin
*Eğer elmalar tatlı ise fazla şeker koymanıza gerek yok
*İç harcı bir kenarda soğur iken kurabiyenin hamuru hazırlanır
*Bir derin kaba yumurta sıvı yağ pudra şekeri margarin yoğurt tarçıni alın ve el ile karıştırın
*Sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip azar azar un ekleyerek yoğurun
*Ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun
*Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp ve eliniz ile açın ortasına iç harcını koyup resimdeki gibi çatal ile kenarlarını kapatın
*Diğerlerini de bu şekilde yaptıktan sonra 175180 derece fırında 3035 dakika pişirin
*Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı gittiğinde üzerine pudra şekeri serpin
AFİYET OLSUN