Elmalı Tart Çok Iyi Lezzet Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gr) 1 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un (Yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un) Elmalı Tart Mükemmel Lezzet Tarifi Yapılışı Başlangıçta elmalı iç harcını hazırlayalımElmaların kabuklarını soyup rendeleyelim Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalımsonradan tart hamurunu hazırlayalımBir kapta yumurta, tereyağı, şekeri adamakıllı elimizle karıştıralımKabartma tozu ve unu kademeli olarak ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelimHamuru 15 dk dek dinlenmeye bırakalımDinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralımKalan hamurdan orta tepe borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar oklava ile açalımYağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalımPortakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üstüne koyalımElmalı tartımızı pişirelimEvvelden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana dek pişirelimÜzerine pudra şekeri serpip servis edelimol Sıhhat Olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur