iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tart Ve Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*1 çay bardağınin yarısi sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 adet yumurta
*1 bardak pudra şekeri
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
İçi için
*3 adet kırmızı elma
*2 yemek kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı şeker
*Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Elmalı Tart Ve Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*3 yada 4 elmayı rendele küçük tencereye koy
*1 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın ben yarım çay kaşığı tarçın koyuyorum
*Tarçın çok seviyosan sen 1 çay kaşığı koy suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişir ama çokda pişirme kuru olur sonra al ocaktan ceviz varsa cevizi de koy karıştır soğumaya bırak
*Sonra yoğurma kabına 1 paket yumuşamış margarin çok azda sıvı yağ 1 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı pudra şekeri pudra yoksa yerine şekerde koyabilirsin
*Sonra parmaklarınla harmanlayıp boza kıvamına getir Sonrada dört beş su bardağı un ekle
*1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya koyup kulak meme kıvamına getr eğer un eksik gelirse az daha koyarsanız hamurdan bir büyük parça ayırarak bekletiyoruz
*Onu diğer hamuru oklava yardımıyla açıp tart kalıbımıza göre ayarlıyoruz
*Soğumaya kalan harcı içine döküyoruz
*Üstüne ayırdığımız hamuru yine un yardımıyla açıp şerit halinde keserek tartımızın üstüne yerleştiriyoruz
*170 derece fırında 20 25 dakika pişirilir Hafif Ilıyan tartın üstüne pudra şekeri ile servis edebilirsiniz
(kalan hamurunuzu elmalı kurabiye olarak değerlendirebilirsiniz)
*
*
*1 paket margarin
*1 çay bardağınin yarısi sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 adet yumurta
*1 bardak pudra şekeri
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
İçi için
*3 adet kırmızı elma
*2 yemek kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı şeker
*Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Elmalı Tart Ve Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*3 yada 4 elmayı rendele küçük tencereye koy
*1 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın ben yarım çay kaşığı tarçın koyuyorum
*Tarçın çok seviyosan sen 1 çay kaşığı koy suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişir ama çokda pişirme kuru olur sonra al ocaktan ceviz varsa cevizi de koy karıştır soğumaya bırak
*Sonra yoğurma kabına 1 paket yumuşamış margarin çok azda sıvı yağ 1 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı pudra şekeri pudra yoksa yerine şekerde koyabilirsin
*Sonra parmaklarınla harmanlayıp boza kıvamına getir Sonrada dört beş su bardağı un ekle
*1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya koyup kulak meme kıvamına getr eğer un eksik gelirse az daha koyarsanız hamurdan bir büyük parça ayırarak bekletiyoruz
*Onu diğer hamuru oklava yardımıyla açıp tart kalıbımıza göre ayarlıyoruz
*Soğumaya kalan harcı içine döküyoruz
*Üstüne ayırdığımız hamuru yine un yardımıyla açıp şerit halinde keserek tartımızın üstüne yerleştiriyoruz
*170 derece fırında 20 25 dakika pişirilir Hafif Ilıyan tartın üstüne pudra şekeri ile servis edebilirsiniz
(kalan hamurunuzu elmalı kurabiye olarak değerlendirebilirsiniz)
*
*