iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tart Tarifi'nin Malzemeleri
HAMURU İÇİN:
iki orta boy yumurta
Bir çay bardağı yoğurt
200gr margarin
Bir çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 54 su bardağı un
ELMALI HARÇ İÇİN:
4 tane elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tarifi'nin Yapılışı
Hayırlı günler herkese, yapacaklarada şimdiden afiyet olsun İnşallah beğenirsiniz Elmalar soyulur ve rendelenir Tencereye alınır ve üzerine şeker eklenerek kısık ateşte pişirilir Piştikten sonra üzerine tarçın eklenir ve soğumaya bırakılır Oda ısısındaki margarin, yumurta, toz şeker karıştırılır İçine yoğurt eklenerek karıştırılmaya devam edilir En son olarak içine kabartma tozu, vanilin ve un eklenir (un yavaş yavaş eklenirele yapışmayan kulak memesi kıvamında olana kadar) Ben hamuru ikiye ayırdım (6kişilik oldu) Yarısını buzluğa attım Servis tabağından biraz daha küçük borcamım vardı onu kullandım Borcamın heryerini margarin ile yağlayın Hamuru merdane yardımı ile 11 5cm kalınlığında açın Borcamın içine yerleştirip artan kısmı bıçak yardımı ile kesin (Artan hamurlar üzeri için şerit olacak) Elmalı harcı her yerine eşit miktarda yayın (fazla elmalı harcıda buzluğa koyabilirsiniz) Artan hamuru tekrardan merdane ile açın ve şeritler keserek üzerine yerleştirin (kafes görünmünde)180derece önceden ısıtılmış fırında fansız olarak üzeri pembeleşene kadar pişirin(yaklaşık 30dk)Dilerseniz üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
HAMURU İÇİN:
iki orta boy yumurta
Bir çay bardağı yoğurt
200gr margarin
Bir çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 54 su bardağı un
ELMALI HARÇ İÇİN:
4 tane elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tarifi'nin Yapılışı
Hayırlı günler herkese, yapacaklarada şimdiden afiyet olsun İnşallah beğenirsiniz Elmalar soyulur ve rendelenir Tencereye alınır ve üzerine şeker eklenerek kısık ateşte pişirilir Piştikten sonra üzerine tarçın eklenir ve soğumaya bırakılır Oda ısısındaki margarin, yumurta, toz şeker karıştırılır İçine yoğurt eklenerek karıştırılmaya devam edilir En son olarak içine kabartma tozu, vanilin ve un eklenir (un yavaş yavaş eklenirele yapışmayan kulak memesi kıvamında olana kadar) Ben hamuru ikiye ayırdım (6kişilik oldu) Yarısını buzluğa attım Servis tabağından biraz daha küçük borcamım vardı onu kullandım Borcamın heryerini margarin ile yağlayın Hamuru merdane yardımı ile 11 5cm kalınlığında açın Borcamın içine yerleştirip artan kısmı bıçak yardımı ile kesin (Artan hamurlar üzeri için şerit olacak) Elmalı harcı her yerine eşit miktarda yayın (fazla elmalı harcıda buzluğa koyabilirsiniz) Artan hamuru tekrardan merdane ile açın ve şeritler keserek üzerine yerleştirin (kafes görünmünde)180derece önceden ısıtılmış fırında fansız olarak üzeri pembeleşene kadar pişirin(yaklaşık 30dk)Dilerseniz üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız