Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Tart

Elmalı Tart

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Elmalı Tart Tarifi'nin Malzemeleri

HAMURU İÇİN:
iki orta boy yumurta
Bir çay bardağı yoğurt
200gr margarin
Bir çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 54 su bardağı un

ELMALI HARÇ İÇİN:
4 tane elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Tart Tarifi'nin Yapılışı
Hayırlı günler herkese, yapacaklarada şimdiden afiyet olsun İnşallah beğenirsiniz Elmalar soyulur ve rendelenir Tencereye alınır ve üzerine şeker eklenerek kısık ateşte pişirilir Piştikten sonra üzerine tarçın eklenir ve soğumaya bırakılır Oda ısısındaki margarin, yumurta, toz şeker karıştırılır İçine yoğurt eklenerek karıştırılmaya devam edilir En son olarak içine kabartma tozu, vanilin ve un eklenir (un yavaş yavaş eklenirele yapışmayan kulak memesi kıvamında olana kadar) Ben hamuru ikiye ayırdım (6kişilik oldu) Yarısını buzluğa attım Servis tabağından biraz daha küçük borcamım vardı onu kullandım Borcamın heryerini margarin ile yağlayın Hamuru merdane yardımı ile 11 5cm kalınlığında açın Borcamın içine yerleştirip artan kısmı bıçak yardımı ile kesin (Artan hamurlar üzeri için şerit olacak) Elmalı harcı her yerine eşit miktarda yayın (fazla elmalı harcıda buzluğa koyabilirsiniz) Artan hamuru tekrardan merdane ile açın ve şeritler keserek üzerine yerleştirin (kafes görünmünde)180derece önceden ısıtılmış fırında fansız olarak üzeri pembeleşene kadar pişirin(yaklaşık 30dk)Dilerseniz üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt