iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Alabildiğince un
İç malzemesi için
*5 orta boy elma
*5 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı ceviz
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı İlk olarak
elmalarımızı soyup rendeliyoruz Derin tenceremize koyup üzerine şeker ilavesi yapıyoruz Kısık ateşte elmalar diriliğini kaybedene kadar pişiriyoruz tarçınını ve cevizini ekledikten sonra kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Bu esnada hamurumuzu yoğuruyoruz
Margarin pudra şekeri, sıvı yağ ve yoğurdu yoğuruyoruz Daha sonra kabartma tozunu ve vanilyasını ekleyip yavaş yavaş eklediğimiz un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz Yoğrulan hamuru üzerini ıslak havluyla kapatıp 1015dk dinlenmeye bırakıyoruz
Hamurumuzdan parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açıp tart kalıbımızın içine yerleştiriyoruz Ortasına pişirdiğimiz tarçınlı cevizli elmadan koyuyoruz ve üzerini yine hamurundan rendeleyerek serpeliyoruz 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkınca pudra şekeri serpip soğuyunca servis ediyoruz AFİYET OLSUN
*250 gr margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Alabildiğince un
İç malzemesi için
*5 orta boy elma
*5 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı ceviz
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı İlk olarak
elmalarımızı soyup rendeliyoruz Derin tenceremize koyup üzerine şeker ilavesi yapıyoruz Kısık ateşte elmalar diriliğini kaybedene kadar pişiriyoruz tarçınını ve cevizini ekledikten sonra kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Bu esnada hamurumuzu yoğuruyoruz
Margarin pudra şekeri, sıvı yağ ve yoğurdu yoğuruyoruz Daha sonra kabartma tozunu ve vanilyasını ekleyip yavaş yavaş eklediğimiz un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz Yoğrulan hamuru üzerini ıslak havluyla kapatıp 1015dk dinlenmeye bırakıyoruz
Hamurumuzdan parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açıp tart kalıbımızın içine yerleştiriyoruz Ortasına pişirdiğimiz tarçınlı cevizli elmadan koyuyoruz ve üzerini yine hamurundan rendeleyerek serpeliyoruz 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkınca pudra şekeri serpip soğuyunca servis ediyoruz AFİYET OLSUN