iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram margarin
*2 adet yumurta
*8 yemek kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı süt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı 200 ml’lik)
İç Harcı;
*4 adet elma
*1 çay kaşığı tarçın
*8 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı fındık tercihe bağlı)
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına erittiğimiz margarini, sütü, şekeri ve yumurtayı koyup harmanlıyoruz Azar azar unu ekliyoruz Kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyoruz Ele yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz Yoğurulan hamuru dinlenmeye bırakıyoruz
İç Harcı İçin; 4 elmayı soyuyoruz rendeleyip tavaya alıyoruz Üzerine 8 yemek kaşığı şekeri ekleyip elmanın suyu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu çektikten sonra altını kapatıp tarçın ve cevizini ekleyip soğumaya bırakalım Kullanacağımız muffin kalıplarını yağlıyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğü kadar parça koparıp muffin kaıbının ıçine koyup kalıp büyüklüğünde içinde yaydırarak açıyoruz Alt kısmını bi kaç yerden çatallıyoruz ki alt kısmı fazla kabarmasın Üzerine de bi miktar şerit yapmak için hamurdan ayırıyoruz Bu işlem bittikten sonra hazırladığımız elmayı eşit şekilde paylaştırıyoruz Kalan hamurdan üzerlerine şeritler yapıyoruz Daha sonra yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Üzeri çabuk kızarıp alt kısmı pişmezse üzerine alüminyum folyo koyup pişirmeye devam edin Her fırında pişirme süresi farklılık gösterdiği için kontrollü pişirelim Afiyet olsun
*200 gram margarin
*2 adet yumurta
*8 yemek kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı süt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı 200 ml’lik)
İç Harcı;
*4 adet elma
*1 çay kaşığı tarçın
*8 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı fındık tercihe bağlı)
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına erittiğimiz margarini, sütü, şekeri ve yumurtayı koyup harmanlıyoruz Azar azar unu ekliyoruz Kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyoruz Ele yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz Yoğurulan hamuru dinlenmeye bırakıyoruz
İç Harcı İçin; 4 elmayı soyuyoruz rendeleyip tavaya alıyoruz Üzerine 8 yemek kaşığı şekeri ekleyip elmanın suyu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu çektikten sonra altını kapatıp tarçın ve cevizini ekleyip soğumaya bırakalım Kullanacağımız muffin kalıplarını yağlıyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğü kadar parça koparıp muffin kaıbının ıçine koyup kalıp büyüklüğünde içinde yaydırarak açıyoruz Alt kısmını bi kaç yerden çatallıyoruz ki alt kısmı fazla kabarmasın Üzerine de bi miktar şerit yapmak için hamurdan ayırıyoruz Bu işlem bittikten sonra hazırladığımız elmayı eşit şekilde paylaştırıyoruz Kalan hamurdan üzerlerine şeritler yapıyoruz Daha sonra yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Üzeri çabuk kızarıp alt kısmı pişmezse üzerine alüminyum folyo koyup pişirmeye devam edin Her fırında pişirme süresi farklılık gösterdiği için kontrollü pişirelim Afiyet olsun