iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 yemek kaşığı* yoğurt
*250 gr tereyağ
*6 yemek kaşığı* pudra şekeri
*4 yemek kaşığı* nişasta
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*4 elma
*1 çay kaşığı* tarçın
*Ceviz
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı Önce elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz ocağa alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Ocağı kapatıyoruz tarçın ve cevizi ilave ediyoruz
Hamur malzemelerini hoğurma kabımıza alıp yumuşak bir hamur yapıyoruz, hamurdan dört yumurta büyüklüğünde hamur ayırıp bunu dondurucuya atıyoruz
Fırın tepsisini yağlayıp kalan hamuru tepsiye ince şekilde yayıyoruz ve üzerine soğuyan elmaları eşit şekilde yayıyoruz
Elmaların üstüne dondurucudaki hamur çıkartıp rendenin iri tarafıyla elmaların üstünü kapatacak şekilde rendeliyoruz
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpeliyoruz
Afiyet olsun
*
*2 yemek kaşığı* yoğurt
*250 gr tereyağ
*6 yemek kaşığı* pudra şekeri
*4 yemek kaşığı* nişasta
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*4 elma
*1 çay kaşığı* tarçın
*Ceviz
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı Önce elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz ocağa alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Ocağı kapatıyoruz tarçın ve cevizi ilave ediyoruz
Hamur malzemelerini hoğurma kabımıza alıp yumuşak bir hamur yapıyoruz, hamurdan dört yumurta büyüklüğünde hamur ayırıp bunu dondurucuya atıyoruz
Fırın tepsisini yağlayıp kalan hamuru tepsiye ince şekilde yayıyoruz ve üzerine soğuyan elmaları eşit şekilde yayıyoruz
Elmaların üstüne dondurucudaki hamur çıkartıp rendenin iri tarafıyla elmaların üstünü kapatacak şekilde rendeliyoruz
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpeliyoruz
Afiyet olsun
*