iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin(oda sıcakliginda)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım paket vanilya
İçi İçin;
*4 adet elma
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Ceviz
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
Hamurunuzun hepsini sırayla koyup yumusak bir hamur yoguruyoruz 20 dk dolapta dinlendiriyoruz daha sonra ikiye bolup yarısını buzluğa koyuyoruz ustune rendelemek için Kalan hamurumuzu yağılı kağıtla açıp tart kalımızı yağladıktan sonra yerleştiriyoruz Çatalla delikler açıyoruz
Kabarmaması için Tavamıza elmalarımızı rendeleyip şekeri ilave ediyoruz Suyunu çekene kadar Ardından tarçını ve cevizide ekleyip ocağın altını kapatıyoruz Soğumuş içimizi hamurumuzun üstüne koyup buzluğa kaldırdığımız hamuru rendeleyip fırına veriyoruz 180 ° de 2530 dakika ustu hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri eliyoruz
*125 gr margarin(oda sıcakliginda)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım paket vanilya
İçi İçin;
*4 adet elma
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Ceviz
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
Hamurunuzun hepsini sırayla koyup yumusak bir hamur yoguruyoruz 20 dk dolapta dinlendiriyoruz daha sonra ikiye bolup yarısını buzluğa koyuyoruz ustune rendelemek için Kalan hamurumuzu yağılı kağıtla açıp tart kalımızı yağladıktan sonra yerleştiriyoruz Çatalla delikler açıyoruz
Kabarmaması için Tavamıza elmalarımızı rendeleyip şekeri ilave ediyoruz Suyunu çekene kadar Ardından tarçını ve cevizide ekleyip ocağın altını kapatıyoruz Soğumuş içimizi hamurumuzun üstüne koyup buzluğa kaldırdığımız hamuru rendeleyip fırına veriyoruz 180 ° de 2530 dakika ustu hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri eliyoruz