Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Tart

Elmalı Tart

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

**125 Gr Margarin
**1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
**1 Çay Bardağı Nişasta
**1 Yumurta
**Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
**3 Yemek Kaşığı Yoğurt
**1 Paket Kabartma Tozu
**1 Paket Vanilya
**Aldığı Kadar Un

İç Malzemeler

**3 Orta Boy Elma
**3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
**2 Çay Kaşığı Tarçın
**1 Çay Bardağı İri Çekilmiş Ceviz

Üzeri İçin

*Pudra Şekeri

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamur yoğurma kabımızın içine soğuk halde rendelenmiş margarinimizi, sıvı yağ ,şeker, yoğurt ,yumurta ile iyice mikserle çırpalım
*Ardından un, nişasta ,vanilya ,kabartma tozu ile birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim
*Hamurumuzu bir saat buzdolabında Streç Filme sarıp bekletelim
*Ben hamurumuzu akşamdan hazırlayıp buzdolabında beklettim
*Ardından elmaları rendelenmiş olarak tencereye ,ardından şekeri tarçını ekleyip orta ateşte beş dakika suyu çekene kadar pişirin ve cevizleri de elma harcına ekleyin ve soğumaya bırakalım
*Ardından hamurumuzdan biraz üzeri şekiller için göz kararı ayıralım tart kalıbını yağlayalım
*Hamurumuzu tart kalıbı ölçüsünde merdaneyle açalım ve tart kalıbın içine elimizle iyice yayalım
*Ardından elmalı harcı içine bırakıp üzerine diğer ayırdığımız hamuru istenilen şekli vererek tart kalıbının üzerini kapatalım
*Ben şeritler halinde kapattım
*Önceden ısıtılmış fırında tartımızın üzeri kızarana kadar pişirelim
*170 derecede 40 dk yeterlidir
*Pişen turtamızı kalıptan iyice soğuduktan sonra çıkaralım üzerine pudra şekeri serperek ikram edin
*Kıyır kıyır olan turtamızı afiyetle yiyelim

858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt