iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin veya tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
İç harcı için;
*34 tane elma
*23 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Yarım su bardağı ceviz yada fındık
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı Öncelikle vazgeçemediğim tarifler arasında olduğunu söylemek isterim Yerken ağızda dağılan kıyır kıyır bir hamuru oluyor Gelelim yapılışına;
1
*Öncelikle elmaları soyup, rendeleyip, şekerle pişirelim
*Pişen elmaların altını kapatalım ve soğumaya bırakalım
*Soğuyan elmaların içine tarçın ve ekleyeceğimiz fındık yada cevizi atıp karıştıralım
*Bu karışım bir kenarda bekleye dursun
*Hamuru için sırasıyla malzemeleri ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim
*Elde ettiğimiz hamurdan ufak bir kısım ayıralım
*Kalan hamuru ise kelepçeli kalıbımıza yağılı kağıt serip, onun üstüne elimizle güzelce yayalım
*Daha sonrasında hazırladığımız harcı hamurumuzun üstüne eşit miktarda dağıtalım
*Ayırdığınız ufak hamuruda harcın üstüne rendeleyerek şekil verelim
*Daha sonrasında da önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda üstü kızarana kadar pişirelim
*Pişen tartı soğumaya bırakalım
*Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serperek servis edebiliriz Şimdiden afiyet olsun
*125 gr margarin veya tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
İç harcı için;
*34 tane elma
*23 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Yarım su bardağı ceviz yada fındık
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı Öncelikle vazgeçemediğim tarifler arasında olduğunu söylemek isterim Yerken ağızda dağılan kıyır kıyır bir hamuru oluyor Gelelim yapılışına;
1
*Öncelikle elmaları soyup, rendeleyip, şekerle pişirelim
*Pişen elmaların altını kapatalım ve soğumaya bırakalım
*Soğuyan elmaların içine tarçın ve ekleyeceğimiz fındık yada cevizi atıp karıştıralım
*Bu karışım bir kenarda bekleye dursun
*Hamuru için sırasıyla malzemeleri ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim
*Elde ettiğimiz hamurdan ufak bir kısım ayıralım
*Kalan hamuru ise kelepçeli kalıbımıza yağılı kağıt serip, onun üstüne elimizle güzelce yayalım
*Daha sonrasında hazırladığımız harcı hamurumuzun üstüne eşit miktarda dağıtalım
*Ayırdığınız ufak hamuruda harcın üstüne rendeleyerek şekil verelim
*Daha sonrasında da önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda üstü kızarana kadar pişirelim
*Pişen tartı soğumaya bırakalım
*Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serperek servis edebiliriz Şimdiden afiyet olsun