iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin veya tereyağı (soğuk olacak)
*1 çay bardağı şeker
*1 yumurta
*Bir fiske tuz
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 su bardağı un (az gelirse 1 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz)
İç harcı;
*4 adet elma
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Biraz ceviz kırığı
*Üzerine pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
1
*Elmaları soyup rendeleyin
*Şekerle birlikte pişirin
*Tarçını ve cevizi ekleyip ocaktan alın soğusun
*Bir kapta küp küp doğranmış soğuk tereyağını, şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve unu çatalla ezerek bulgur kıvamına getirin
*Daha sonra yumurtayı ekleyip hamuru hazırlayın (çok fazla yoğurmamaya dikkat edin )
*10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin
*Tart kalıbınızı yağlayın
*Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın
*Diğer hamuru yağlı kağıdın arasında merdane ile açın
*Hamuru kalıba alıp kenarlarını düzeltin
*Elmalı harcı koyun
*Kalan hamuru da açıp şekil verin elmalı harcın üzerine koyun
*170 derecede kızarana kadar pişirin
*Servis yaparken pudra şekerini üzerine eleyin
*Afiyet olsun
*125 gr margarin veya tereyağı (soğuk olacak)
*1 çay bardağı şeker
*1 yumurta
*Bir fiske tuz
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 su bardağı un (az gelirse 1 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz)
İç harcı;
*4 adet elma
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Biraz ceviz kırığı
*Üzerine pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
1
*Elmaları soyup rendeleyin
*Şekerle birlikte pişirin
*Tarçını ve cevizi ekleyip ocaktan alın soğusun
*Bir kapta küp küp doğranmış soğuk tereyağını, şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve unu çatalla ezerek bulgur kıvamına getirin
*Daha sonra yumurtayı ekleyip hamuru hazırlayın (çok fazla yoğurmamaya dikkat edin )
*10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin
*Tart kalıbınızı yağlayın
*Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın
*Diğer hamuru yağlı kağıdın arasında merdane ile açın
*Hamuru kalıba alıp kenarlarını düzeltin
*Elmalı harcı koyun
*Kalan hamuru da açıp şekil verin elmalı harcın üzerine koyun
*170 derecede kızarana kadar pişirin
*Servis yaparken pudra şekerini üzerine eleyin
*Afiyet olsun