Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler İç Harcı İçin ; 4 adet elma2 yemek yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tarçın Hamuru İçin ; 1 adet yumurta125 gr tereyağYarım su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı un Elmalı Tart Tarifi Yapılışı İç harcı için tavaya rendelenmiş elma, şeker ve tarçını ekleyerek pişmeye bırakalımElmalar yumuşayıp suyunu çekmeye başladığında ocaktan alarak soğumaya bırakalımTart hamuru için yoğurma kabına yumurta, tereyağı ve şekeri alarak karıştıralımKabartma tozu ve unu ağır ağır ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelimHamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 15 dakika dinlendirelimDinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir tutam kopararak bir kenara ayıralımKalan hamuru 2 pişirme kağıdı arasına alalım, elimizle üstüne bastıralım daha sonra merdane yardımı ile kalıbımızın boyunca açalımTereyağı ile yağladığımız borcama hamurumuzu yerleştirelimÜstüne hazırladığımız iç harcı boşaltarak yayalımKenarda beklettiğimiz hamurumuzu tekrar pişirme kağıdı aralarında açalımsonra şeritler halinde keserek elmalı harcımızın üstüne yerleştirelimÖnceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirelimTartımız soğuduktan daha sonra üstüne pudra şekeri serpelim ve dilimleyerek servis edelim Sıhhat olsunol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur