Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gr)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 4 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmaları soyup rendeleyip bir tavaya alın. Üzerine şekeri ve tarçını da ekleyip ocağın altını açın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin ve altını kapatın.
- Harç soğurken hamuru hazırlamaya başlayın. Yumurta, margarin ve şekeri karıştırın çatalla yada elimizle iyice ezelim üzerine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru 15 dk üzerini kapatıp dinlendirin.
- Yuvarlak bir borcamın dibine hamurun yarısını alıp elinizle yayın. Üzerine soğuyan elmalı harcı döküp dümdüz bir şekilde yayın.
- Üzeri için kalan hamuru 2 fırın kağıdının arasına koyup merdane yardımıyla ince bi şekilde açın.
- 1′ er cm olacak şekilde uzunlamasına kesip şeritler elde edin. Resimde gördüğünüz gibi sıra sıra dizin.
- 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz .