iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tatlı Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet elma
*1 adet sıvı krema ( 200 ml )
*Bal veya vişne reçeli
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Krem şanti
*Çekilmiş Antep fıstığı
Elmalı Tatlı Yapımı Tarifi Yapılışı Elmaları soyup ikiye kesiyoruz çekirdekli kısımlarını temizleyip biraz da çukurlaştırıyoruz Bir kasede sıvı kremaya vişne reçelinden ve tarçından koyuyoruz Hazırladığımız elmaların üzerine bu karışımdan döküyoruz ve fırına veriyoruz 20 dk yeterli olacaktır fazlasıyla ama daha öncesinden elmaları çatalla kontrol ederseniz iyi olur yumuşadığında fırından alın Krem şantimizi hazırlayıp dolaba dinlenmeye bırakıyoruz Fırından çıkardığımız elmaları soğuttuktan sonra üzerine dilerseniz vişne reçelinin tanelerinden koyabilirsiniz Krem şantiden üzerlerine kaşıkla alıp koyuyoruz Son olarak da antep fıstığı ile süslüyoruz
*4 adet elma
*1 adet sıvı krema ( 200 ml )
*Bal veya vişne reçeli
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Krem şanti
*Çekilmiş Antep fıstığı
Elmalı Tatlı Yapımı Tarifi Yapılışı Elmaları soyup ikiye kesiyoruz çekirdekli kısımlarını temizleyip biraz da çukurlaştırıyoruz Bir kasede sıvı kremaya vişne reçelinden ve tarçından koyuyoruz Hazırladığımız elmaların üzerine bu karışımdan döküyoruz ve fırına veriyoruz 20 dk yeterli olacaktır fazlasıyla ama daha öncesinden elmaları çatalla kontrol ederseniz iyi olur yumuşadığında fırından alın Krem şantimizi hazırlayıp dolaba dinlenmeye bırakıyoruz Fırından çıkardığımız elmaları soğuttuktan sonra üzerine dilerseniz vişne reçelinin tanelerinden koyabilirsiniz Krem şantiden üzerlerine kaşıkla alıp koyuyoruz Son olarak da antep fıstığı ile süslüyoruz