iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
200 gr pudra şekeri
5 adet ekşi elma
225 gr margaıin
250 gr un
3 adet yumurta
vanilya
bir çay kaşığı karbonat
Şurup malzemesi :
1 2 kg toz şeker
çeyrek limon
300 gr su
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip ortasını açın, pudra şekeri, iki yumurta, eritilip soğutulmuş margarin, karbonat ve vanilyayı katıp birlikte yoğrun On dakika dinlendirildikten sonra yumurta iriliğinde parçalara bölün Soyup, içlerini çıkarıp ikiye böldüğünüz elmalann her tarafını bu hamurla sıvayıp,kaplayın Yağladığınız bir tepsiye bombeli kısmı üste gelecek şekilde dizin ve üzerine bir yumurta sansı sürüp, fırına verin Soğuttuğunuz şuruba sıcak kurabiyeleri batınp, çıkartın Arzu ederseniz üzerine kaymak veya şam fıshğı rendesi koyabilirsiniz
200 gr pudra şekeri
5 adet ekşi elma
225 gr margaıin
250 gr un
3 adet yumurta
vanilya
bir çay kaşığı karbonat
Şurup malzemesi :
1 2 kg toz şeker
çeyrek limon
300 gr su
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip ortasını açın, pudra şekeri, iki yumurta, eritilip soğutulmuş margarin, karbonat ve vanilyayı katıp birlikte yoğrun On dakika dinlendirildikten sonra yumurta iriliğinde parçalara bölün Soyup, içlerini çıkarıp ikiye böldüğünüz elmalann her tarafını bu hamurla sıvayıp,kaplayın Yağladığınız bir tepsiye bombeli kısmı üste gelecek şekilde dizin ve üzerine bir yumurta sansı sürüp, fırına verin Soğuttuğunuz şuruba sıcak kurabiyeleri batınp, çıkartın Arzu ederseniz üzerine kaymak veya şam fıshğı rendesi koyabilirsiniz