Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Tavukgöğüslü Tart

Elmalı Tavukgöğüslü Tart

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Elmalı Tavukgöğüslü Tart

Hamur:
1 ½ su bardağı un
½ çay kaşığı Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
½ çay kaşığı tarçın
50 g tereyağı
1 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı krema
Dolgu:
1 poşet Dr Oetker Tavukgöğsü
2 ½ su bardağı süt
25 g margarin
3 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 adet elma (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
Tart kalıbı (22 cm)
Hazırlanışı

1
Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Turbo pişirme: 170°C

Altüst pişirme: 180°C

2
Hamurun hazırlanışı:

Un, hamur kabartma tozu ve tarçını karıştırıp bir kaba eleyin, Tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve kremayı çırpma kabına alın Mikser ile 23 dakika çırpın Elediğiniz unu ilave edin ve 12 dakika daha çırpın Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 15 20 dk

Fırından aldığınız tartı 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın

3
Tavukgöğsünün hazırlanışı:

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin 34 dakika daha pişirmeye devam edin Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın

Tartı servis tabağına alın Öğütülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp tartın tabanına yayın Soğuyan tavukgösünü el çırpıçısı ile karıştırın, üzerine yayın ve buzdolabına alın

4
Elmanın hazırlanışı:

Elmanın kabuğunu soymadan ikiye kesip orta kısımlarını çıkarın ve ince dilimleyin Bu dilimleri tekrar ortadan ikiye kesin Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtın Elma dilimlerini toz şekere bulayıp tek sıra halinde tavaya dizin Arkalı önlü karamelize oluncaya kadar pişirip tavadan alın ve tek sıra halinde dizerek soğumaya bırakın Elmaların tamamını bu şekilde hazırlayın

5
Servis:

Hazırladığınız elmaları tartın üzerine sıralayın ve dilimleyerek servis yapın
 
858,496Konular
982,175Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt