iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Elmalı Tavukgöğüslü Tart
Hamur:
1 ½ su bardağı un
½ çay kaşığı Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
½ çay kaşığı tarçın
50 g tereyağı
1 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı krema
Dolgu:
1 poşet Dr Oetker Tavukgöğsü
2 ½ su bardağı süt
25 g margarin
3 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 adet elma (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
Tart kalıbı (22 cm)
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
2
Hamurun hazırlanışı:
Un, hamur kabartma tozu ve tarçını karıştırıp bir kaba eleyin, Tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve kremayı çırpma kabına alın Mikser ile 23 dakika çırpın Elediğiniz unu ilave edin ve 12 dakika daha çırpın Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 15 20 dk
Fırından aldığınız tartı 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın
3
Tavukgöğsünün hazırlanışı:
Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin 34 dakika daha pişirmeye devam edin Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın
Tartı servis tabağına alın Öğütülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp tartın tabanına yayın Soğuyan tavukgösünü el çırpıçısı ile karıştırın, üzerine yayın ve buzdolabına alın
4
Elmanın hazırlanışı:
Elmanın kabuğunu soymadan ikiye kesip orta kısımlarını çıkarın ve ince dilimleyin Bu dilimleri tekrar ortadan ikiye kesin Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtın Elma dilimlerini toz şekere bulayıp tek sıra halinde tavaya dizin Arkalı önlü karamelize oluncaya kadar pişirip tavadan alın ve tek sıra halinde dizerek soğumaya bırakın Elmaların tamamını bu şekilde hazırlayın
5
Servis:
Hazırladığınız elmaları tartın üzerine sıralayın ve dilimleyerek servis yapın
* Elmalı Tavukgöğüslü Tart
Hamur:
1 ½ su bardağı un
½ çay kaşığı Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
½ çay kaşığı tarçın
50 g tereyağı
1 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı krema
Dolgu:
1 poşet Dr Oetker Tavukgöğsü
2 ½ su bardağı süt
25 g margarin
3 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 adet elma (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
Tart kalıbı (22 cm)
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
2
Hamurun hazırlanışı:
Un, hamur kabartma tozu ve tarçını karıştırıp bir kaba eleyin, Tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve kremayı çırpma kabına alın Mikser ile 23 dakika çırpın Elediğiniz unu ilave edin ve 12 dakika daha çırpın Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 15 20 dk
Fırından aldığınız tartı 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın
3
Tavukgöğsünün hazırlanışı:
Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin 34 dakika daha pişirmeye devam edin Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın
Tartı servis tabağına alın Öğütülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp tartın tabanına yayın Soğuyan tavukgösünü el çırpıçısı ile karıştırın, üzerine yayın ve buzdolabına alın
4
Elmanın hazırlanışı:
Elmanın kabuğunu soymadan ikiye kesip orta kısımlarını çıkarın ve ince dilimleyin Bu dilimleri tekrar ortadan ikiye kesin Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtın Elma dilimlerini toz şekere bulayıp tek sıra halinde tavaya dizin Arkalı önlü karamelize oluncaya kadar pişirip tavadan alın ve tek sıra halinde dizerek soğumaya bırakın Elmaların tamamını bu şekilde hazırlayın
5
Servis:
Hazırladığınız elmaları tartın üzerine sıralayın ve dilimleyerek servis yapın