iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Turta Apple Pie Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemesi için;
*2, 5 su bardağı un
*1 adet yumurta sarısı
*34 yemek kaşığı süt
*80 gram pudra şekeri
*125 gram kadar margarin(bir paketin yarısı)
*Bir tutam tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya(şekerlisi de olur, damla sakızlısı da*olur ağız tadınıza göre seçin)
İç malzemesi için;
*3 adet yeşil elma
*23 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tarçın(isteğe göre ceviz, fındık, kuru üzüm falan filanda ekleyebilirsiniz siz nasıl severseniz)*
Elmalı Turta Apple Pie Tarifi Yapılışı Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, pudra şekerini bir kaba alıyoruz ortasını yuvarlak açıp etrafına bir tutam tuzumuzu gezdiriyoruz Daha sonra yumurta sarısını o yuvarlağa bırakıyoruz üzerine 45 yemek kaşığı sütümüzü ilave ediyoruz Oda sıcaklığında bıraktığımız margarinimizi dilim dilim kesim üzerine ekleyip yoğuruyoruz(dilimlememizin sebebi daha kolay yoğrulması için tümde koyabilirsiniz yoğururken yorar sizi) Hamurumuzu yoğurduktan sonra kapağını kapatıp 20 dakika buzdolabında bekletiyoruz
*
Elmalarımızı soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğruyoruz büyük olmayacak şekilde
*
İçinin hazırlanması; Tenceremizi ocağa koyuyoruz içine elmalarımızı döküyoruz ve daha sonra 1 yemek kaşığı tarçını da serpiyoruz Ve üzerine şekerimizi ilave ettikten sonra şekerin ve elmanın suyunun çıkmasını bekliyoruz Hafif bunu gördükten sonra kısık ateşte elmalar böyle parıldayana ve şeker eriyene kadar ara ara karıştırıyoruz Daha olduktan sonra onuda bir köşeye soğumaya bırakıyoruz
Şimdi sıra hamurumuzu ayarlamakta Buzdolabında bıraktığımız hamuru alıyoruz Böyle bir elma büyüklüğünde bir topunu ayırıyoruz diğer hamuru unlu bir düz alanda merdane yardımıyla açıyoruz ve daha önceden yağladığımız 28cmlik tart kabımıza koyuyoruz Artan kısımlarıda alıp diğer hamura ekliyoruz
*
Diğer kalan hamuru da alıp açıyoruz tart kabımıza iç malzemesini koyduktan sonra kafes şekli yapabilmek için kullanacağız Onuda merdane yardımıyla açtıktan sonra 1 veya 1, 5 cm genişliğinde uzun ince kesiyoruz
*
İç malzememizi hamurunu koyduğumuz tart kabımıza ekliyoruz ve düzleştiriyoruz üstten bastıraraktan Daha sonra kafes şekli için yaptığımız uzun ince hamurumuzu alıp özenle diziyoruz
Daha önceden 175 derece ısıttığımız fırınımıza alıyoruz Ve 30 dakika boyunca pişiriyoruz
Biraz ılımasını bekledikten sonra kesip servis ediyoruz Üzerine isteğe göre yine süs için bişiler dökebilirsiniz Ben pudra şekeri kullandım Afiyet olsun
*2, 5 su bardağı un
*1 adet yumurta sarısı
*34 yemek kaşığı süt
*80 gram pudra şekeri
*125 gram kadar margarin(bir paketin yarısı)
*Bir tutam tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya(şekerlisi de olur, damla sakızlısı da*olur ağız tadınıza göre seçin)
İç malzemesi için;
*3 adet yeşil elma
*23 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tarçın(isteğe göre ceviz, fındık, kuru üzüm falan filanda ekleyebilirsiniz siz nasıl severseniz)*
Elmalı Turta Apple Pie Tarifi Yapılışı Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, pudra şekerini bir kaba alıyoruz ortasını yuvarlak açıp etrafına bir tutam tuzumuzu gezdiriyoruz Daha sonra yumurta sarısını o yuvarlağa bırakıyoruz üzerine 45 yemek kaşığı sütümüzü ilave ediyoruz Oda sıcaklığında bıraktığımız margarinimizi dilim dilim kesim üzerine ekleyip yoğuruyoruz(dilimlememizin sebebi daha kolay yoğrulması için tümde koyabilirsiniz yoğururken yorar sizi) Hamurumuzu yoğurduktan sonra kapağını kapatıp 20 dakika buzdolabında bekletiyoruz
*
Elmalarımızı soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğruyoruz büyük olmayacak şekilde
*
İçinin hazırlanması; Tenceremizi ocağa koyuyoruz içine elmalarımızı döküyoruz ve daha sonra 1 yemek kaşığı tarçını da serpiyoruz Ve üzerine şekerimizi ilave ettikten sonra şekerin ve elmanın suyunun çıkmasını bekliyoruz Hafif bunu gördükten sonra kısık ateşte elmalar böyle parıldayana ve şeker eriyene kadar ara ara karıştırıyoruz Daha olduktan sonra onuda bir köşeye soğumaya bırakıyoruz
Şimdi sıra hamurumuzu ayarlamakta Buzdolabında bıraktığımız hamuru alıyoruz Böyle bir elma büyüklüğünde bir topunu ayırıyoruz diğer hamuru unlu bir düz alanda merdane yardımıyla açıyoruz ve daha önceden yağladığımız 28cmlik tart kabımıza koyuyoruz Artan kısımlarıda alıp diğer hamura ekliyoruz
*
Diğer kalan hamuru da alıp açıyoruz tart kabımıza iç malzemesini koyduktan sonra kafes şekli yapabilmek için kullanacağız Onuda merdane yardımıyla açtıktan sonra 1 veya 1, 5 cm genişliğinde uzun ince kesiyoruz
*
İç malzememizi hamurunu koyduğumuz tart kabımıza ekliyoruz ve düzleştiriyoruz üstten bastıraraktan Daha sonra kafes şekli için yaptığımız uzun ince hamurumuzu alıp özenle diziyoruz
Daha önceden 175 derece ısıttığımız fırınımıza alıyoruz Ve 30 dakika boyunca pişiriyoruz
Biraz ılımasını bekledikten sonra kesip servis ediyoruz Üzerine isteğe göre yine süs için bişiler dökebilirsiniz Ben pudra şekeri kullandım Afiyet olsun