Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Turta (Hollanda Turtası)

Elmalı Turta (Hollanda Turtası)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Elmalı Turta (Hollanda Turtası) Tarifi İçin Malzemeler

*100 gram toz şeker
*200 gram tereyağı veya margarin(soğuk olacak)
*1 yumurta
*12 paket kabartma tozu
*300 gram un
*2 yemek kaşığı soğuk su
*8 tane elma
*100 gram toz şeker (elmalar için)
*12 su bardağı kuru üzüm (çekirdeksiz)
*3 yemek kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı nişasta( mısır veya buğday)
*1 su bardağı karışık kuru yemiş (badem, fındık ve ceviz)

Üzeri için


*1 yumurta sarısı ve bir kaşık sıvı krema

Elmalı Turta (Hollanda Turtası) Tarifi Yapılışı Merhaba, Hollanda’nın klasikleşmiş ulusal tatlısı olan Elmalı Turta’nın en mükemmel tarifini sizlerle paylaşmak isterim
Tarçın ve elma kombinasyonunu sevenler bu turtaya bayılacak!
Öncelikle hamurunu hazırlayalım
Hamura geçmeden önce kuzu üzümleri bir kaseye alıp üzerine kaynar su ekleyip bekletiyoruz 15 dk
Yoğurma kabına şeker, yumurta, soğuk su, kabartma tozu ve küp küp kestiğimiz soğuk tereyağını alıyoruz Tüm malzemeleri güzelce yoğurup bir birine yediriyoruz Elde ettiğimiz hamuru streçleyip buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz
Hamur dinlenirken turtamızın içini hazırlayalım
8 adet elmayı soyup 8 dilim elde ediyoruz Bu dilimleri uzunlamasına ikiye bölük tekrar ince ince dilimliyoruz Elmaların üzerine yumuşatıp süzdüğümüz üzümleri, tarçını, şekeri ve nişastayı ekleyip iyice harmanlıyoruz
Bu arada dinlenmiş hamurumuzu dolaptan çıkarıp 14’ünü üzerini süslemek için ayırıyoruz Geri kalan hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıyoruz Hamuru açarken un kullanabilirsiniz böylece tezgaha yapışmaz Açtığımız hamuru daha önce yapladığımız yuvarlak (28cm) kelepçeli kalıbına alıp kaplıyoruz Üstte kalan fazla hamurları elimizle koparıyoruz
Hazırladığımız elma harcını kalıbın içine döküp her tarafı eşit olacak şekilde yayıyoruz İç harcımızın üzerine bir su bardağı kuru yemişleri serpiştiriyoruz
Ayırdığımız ve ekstradan kalmış hamurumuzu yine merdane yardımıyla açıp bir parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz Bu şeritlerle Turta’nın üzerini aralıklarla kaplıyoruz Üzerine yumurta sarısı ve krema karışımı sürüp 160170 derece fırında bir saat pişiriyoruz Turtayı soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun!
Hazırlama aşaması fotolarını en kısa zamanda ekleyeceğim bu arada
 
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt