iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*170 gram tereyağ (soğuk)
*2 buçuk su bardağı un
*Yarım su bardağı şeker
*1 adet yumurta
*Bir tutam tuz
İç dolgusu için:
*3 adet elma
*1 bardak iri dövülmüş ceviz
*1 kaşık tereyağ
*Şeker (ölçüsü elmanın şeker oranına göre size kalmış, ben 3 yemek kaşığı kullandım )
*Tarçın
*(Arzuya göre fındık, badem, kuru üzümde kullanabilirsiniz )
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı İç dolgusunun yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin Tereyağı eritip, elma ve şekeride ekleyip pişirin En son tarçın ve cevizi ekleyin Soğumasını bekleyin (Elma yerine şeftali, mürdüm eriği gibi meyveler de kullanıldığında güzel oluyor )
Hamurun yapılışı:
Un, şeker, tuz ve tereyağını mikserde karıştırarak kum gibi ufalayın Yumurtayı ekleyip hamur elde edin Üstünü süslemek için bir parça hamur ayırın Kabınızın büyüklüğüne göre yağlı kağıt üzerinde hamurunuzu açın ve yerleştirin Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine delikler açın ve üzerine bir yağlı kağıt yerleştirin Hamurun kabarmaması için de yağlı kağıdın üstüne kuru baklagiller yerleştirin (nohut vb ) İlk önce 180 derecede 10 dakika pişirin daha sonra kuru baklagilleri ve yağlı kağıdı üzerinden alıp 15 dakika dakika daha pişirin (Bir yandan da üzeri için ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesin ) Son olarak yaptığınız iç malzemesini koyup üzerini şeritler ile süsleyip 3035 dakika daha pişirin Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin Afiyet olsun
*170 gram tereyağ (soğuk)
*2 buçuk su bardağı un
*Yarım su bardağı şeker
*1 adet yumurta
*Bir tutam tuz
İç dolgusu için:
*3 adet elma
*1 bardak iri dövülmüş ceviz
*1 kaşık tereyağ
*Şeker (ölçüsü elmanın şeker oranına göre size kalmış, ben 3 yemek kaşığı kullandım )
*Tarçın
*(Arzuya göre fındık, badem, kuru üzümde kullanabilirsiniz )
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı İç dolgusunun yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin Tereyağı eritip, elma ve şekeride ekleyip pişirin En son tarçın ve cevizi ekleyin Soğumasını bekleyin (Elma yerine şeftali, mürdüm eriği gibi meyveler de kullanıldığında güzel oluyor )
Hamurun yapılışı:
Un, şeker, tuz ve tereyağını mikserde karıştırarak kum gibi ufalayın Yumurtayı ekleyip hamur elde edin Üstünü süslemek için bir parça hamur ayırın Kabınızın büyüklüğüne göre yağlı kağıt üzerinde hamurunuzu açın ve yerleştirin Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine delikler açın ve üzerine bir yağlı kağıt yerleştirin Hamurun kabarmaması için de yağlı kağıdın üstüne kuru baklagiller yerleştirin (nohut vb ) İlk önce 180 derecede 10 dakika pişirin daha sonra kuru baklagilleri ve yağlı kağıdı üzerinden alıp 15 dakika dakika daha pişirin (Bir yandan da üzeri için ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesin ) Son olarak yaptığınız iç malzemesini koyup üzerini şeritler ile süsleyip 3035 dakika daha pişirin Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.