iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
*45 tane elma
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı şeker
Hamuru için :
*2 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gr margarin
*Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
Üzerine
*Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı Elmaları soyup rendeleyin Pişirmek için bir tavaya alın üzerine bir çay bardağı kadar şeker ilave edin karıştırın sonra bir tatlı kaşığı tarçın ekleyin Pişince ocaktan alıp soğumasını bekleyin Bu esnada hamuru hazırlayabilirsiniz Bir kapta yumurta ve toz şekeri çırp Sonra eritilmiş margarini ekleyin Sıvıyağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Unu yavaş yavaş dökmeniz gerekiyor yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmelisiniz Hamurdan (görselde ki gibi) bir elma büyüklüğünde parçayı ayırıp buzluğa atın kısa bir süreliğine bir beş altı dakika kadar Kalan hamuru pişirme kabına koyup yayıyoruz turta şekli verin Üzerine soğuyan elmalı harcı yayın Dolaptaki hamur biraz sertleştiyse alıp turtanın üstüne rendeleyin (hamur erken çözülüyor zaman kaybetmeden rendelemelisiniz)200 derece de üstü pembeleşinceye kadar pişirin Servis ederken pudra şekeri serperseniz lezzetini ikiye katlamış olursunuz
*45 tane elma
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı şeker
Hamuru için :
*2 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gr margarin
*Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
Üzerine
*Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı Elmaları soyup rendeleyin Pişirmek için bir tavaya alın üzerine bir çay bardağı kadar şeker ilave edin karıştırın sonra bir tatlı kaşığı tarçın ekleyin Pişince ocaktan alıp soğumasını bekleyin Bu esnada hamuru hazırlayabilirsiniz Bir kapta yumurta ve toz şekeri çırp Sonra eritilmiş margarini ekleyin Sıvıyağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Unu yavaş yavaş dökmeniz gerekiyor yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmelisiniz Hamurdan (görselde ki gibi) bir elma büyüklüğünde parçayı ayırıp buzluğa atın kısa bir süreliğine bir beş altı dakika kadar Kalan hamuru pişirme kabına koyup yayıyoruz turta şekli verin Üzerine soğuyan elmalı harcı yayın Dolaptaki hamur biraz sertleştiyse alıp turtanın üstüne rendeleyin (hamur erken çözülüyor zaman kaybetmeden rendelemelisiniz)200 derece de üstü pembeleşinceye kadar pişirin Servis ederken pudra şekeri serperseniz lezzetini ikiye katlamış olursunuz