iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler Küçük boy borcam ölçülerinde
Hamuru için:
*1 yumurta
*Yarım paket margarin
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 vanilya
*1 tatlı kaşığı karbonat
*Alabildiğine un
İç harcı için:
*2 tatlı elma
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
*Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı Ufak bir tavada margarin eritilir Biraz soğuyunca hamuru hazırlayacağımız kaba alınır Üzerine yumurta, şeker, vanilya ve karbonat eklenir Hepsi bir kaşıkla karıştırılır Ardından un eklenmeye başlanır(Ben yaklaşık 22, 5 su bardağı kadar koydum) Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Hamurun üçte biri ayrılarak buzluğa konur Kalan kısmı küçük boy yuvarlak ya da kare borcamın tabanına yayılır Ardından iç harç hazırlamaya geçilir Bir tavaya iki adet elma rendelenir Üzerine üç yemek kaşığı toz şeker ve dövülmüş cevizler eklenir Hepsi birlikte kavrulur Kavrulduktan sonra tarçın konup karıştırılarak ocağın altı kapatılır Ardından biraz soğuyunca borcamdaki hamurun üzerine yayılır Buzluktaki hamur da çıkarılarak elma harcının üzerine rendelenir ve fırına sürülür 180 derece fırında yaklaşık 30 dk kadar kontrollü olarak pişirilir Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine pudra şekeri elenir Afiyet olsun
Hamuru için:
*1 yumurta
*Yarım paket margarin
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 vanilya
*1 tatlı kaşığı karbonat
*Alabildiğine un
İç harcı için:
*2 tatlı elma
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
*Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı Ufak bir tavada margarin eritilir Biraz soğuyunca hamuru hazırlayacağımız kaba alınır Üzerine yumurta, şeker, vanilya ve karbonat eklenir Hepsi bir kaşıkla karıştırılır Ardından un eklenmeye başlanır(Ben yaklaşık 22, 5 su bardağı kadar koydum) Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Hamurun üçte biri ayrılarak buzluğa konur Kalan kısmı küçük boy yuvarlak ya da kare borcamın tabanına yayılır Ardından iç harç hazırlamaya geçilir Bir tavaya iki adet elma rendelenir Üzerine üç yemek kaşığı toz şeker ve dövülmüş cevizler eklenir Hepsi birlikte kavrulur Kavrulduktan sonra tarçın konup karıştırılarak ocağın altı kapatılır Ardından biraz soğuyunca borcamdaki hamurun üzerine yayılır Buzluktaki hamur da çıkarılarak elma harcının üzerine rendelenir ve fırına sürülür 180 derece fırında yaklaşık 30 dk kadar kontrollü olarak pişirilir Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine pudra şekeri elenir Afiyet olsun