
Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin yahut tereyağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3.5-4 su bardağı un
- 5 adet elma
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kaşığı margarin yahut tereyağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çeviz içi
Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcı hazırlanır ve soğutulur. Bunun için elmalar soyulup limonlu suya konulur.
- Sonra rendelenip şeker ve katıyağ konulup kapak kapalı suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Kavrulunca altı kapatılıp tarçın ve iri ceviz içi eklenip soğumaya bırakılır.
- Daha sonra hamur materyalleri bir kaba alınır ve yavaş yavaş un eklemesi yapılarak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- Hamurunuzun 3’te birini buzluğa atın daha sonra üzerine rendelenecek.
- Hamurunuzu tepsiye yayın elinizle düzeltip eşitleyin.
- Sonra elmalı iç harcınızı üzerine yayın en son buzluktaki kalan hamuru tartınızın üzerine rendeleyip 170-180 derecelik fırına verin üzeri kızarınca çıkarın.
- Tam soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun????.