Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elmalı Turta

Elmalı Turta
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
elmali-turta.jpg

Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram margarin yahut tereyağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3.5-4 su bardağı un
İç harcı
  • 5 adet elma
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kaşığı margarin  yahut tereyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çeviz içi

Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle iç harcı hazırlanır ve soğutulur. Bunun için elmalar soyulup limonlu suya konulur.
  2. Sonra  rendelenip şeker ve katıyağ konulup kapak kapalı suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  3. Kavrulunca altı kapatılıp tarçın ve iri ceviz içi eklenip soğumaya bırakılır.
  4. Daha sonra hamur materyalleri bir kaba alınır ve yavaş yavaş un eklemesi yapılarak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
  5. Hamurunuzun 3’te birini buzluğa atın daha sonra üzerine rendelenecek.
  6. Hamurunuzu tepsiye yayın elinizle düzeltip eşitleyin.
  7. Sonra elmalı iç harcınızı üzerine yayın en son buzluktaki kalan hamuru tartınızın üzerine rendeleyip 170-180 derecelik fırına verin üzeri kızarınca çıkarın.
  8. Tam soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun????.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt