iltasyazilim
FD Üye
Elmalı, Yaban Mersinli, Limonluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*3 5 çorba kaşığı tereyağı
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*0 75 su bardağı pudra şekeri
*2 çorba kaşığı buğday nişastası
*2 5 su bardağı un
*0 5 paket kabartma tozu
*1 adet yeşil elma
*1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
*1 çay bardağı kuru yaban mersini
*1 tatlı kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Koroplast Streç Film
*Koroplast Pişirme Kağıdı
Elmalı, Yaban Mersinli, Limonluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı *
Yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve 2 su bardağı unu yoğurun
Yarım su bardağı daha unu azar azar ilave edin
Ele yapışmayacak kıvama gelince tezgaha alın ve 1 dakika daha yoğurun
Harç için elma rendesi, kıyılmış ceviz içi, kuru yaban mersini, tarçın ve toz şekeri bir kapta karıştırın
Limonluğun içini fotoğraftaki gibi streç film ile kaplayın
Hamurdan bir parça alarak baş parmağınızla yarım santimden biraz daha ince açın ve limonluğun şeklini almasını sağlayın
İçine elmalı yaban mersinli harçtan koyun, hamurdan bir parça daha koparıp kurabiyenin üstünü boşluk kalmayacak şekilde kapatın
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine limonlukla birlikte kurabiyeyi ters çevirin Limonluğu kaldırın ve streç filmi üstünden dikkatlice alın
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkan kurabiyeleri soğuyup sertleşmesi için 10 dakika kadar dinlendirin Pudra şekeri serperek servis yapın
*1 adet yumurta
*3 5 çorba kaşığı tereyağı
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*0 75 su bardağı pudra şekeri
*2 çorba kaşığı buğday nişastası
*2 5 su bardağı un
*0 5 paket kabartma tozu
*1 adet yeşil elma
*1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
*1 çay bardağı kuru yaban mersini
*1 tatlı kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Koroplast Streç Film
*Koroplast Pişirme Kağıdı
Elmalı, Yaban Mersinli, Limonluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı *
Yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve 2 su bardağı unu yoğurun
Yarım su bardağı daha unu azar azar ilave edin
Ele yapışmayacak kıvama gelince tezgaha alın ve 1 dakika daha yoğurun
Harç için elma rendesi, kıyılmış ceviz içi, kuru yaban mersini, tarçın ve toz şekeri bir kapta karıştırın
Limonluğun içini fotoğraftaki gibi streç film ile kaplayın
Hamurdan bir parça alarak baş parmağınızla yarım santimden biraz daha ince açın ve limonluğun şeklini almasını sağlayın
İçine elmalı yaban mersinli harçtan koyun, hamurdan bir parça daha koparıp kurabiyenin üstünü boşluk kalmayacak şekilde kapatın
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine limonlukla birlikte kurabiyeyi ters çevirin Limonluğu kaldırın ve streç filmi üstünden dikkatlice alın
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkan kurabiyeleri soğuyup sertleşmesi için 10 dakika kadar dinlendirin Pudra şekeri serperek servis yapın