iltasyazilim
FD Üye
Düşük kalori elmalı yulaflı muffin tarifi
Malzemeler:
14 su bardağı esmer şeker
14 su bardağı esmer un
Bir tutam tuz
Yarım çay kaşığı toz tarçın
4 çorba kaşığı light margarin
23 çorba kaşığı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 adet büyük yumurta
1 su bardağı tam tahıllı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
14 su bardağı sour creamya da krem peynir
2 adet elma, çekirdekleri ayıklanıp küp küp doğranmış
2 yemek kaşığı buttermilk
(Buttermilk yerine 34 su bardağı yoğurt ve 14 su bardağı sütü karıştırıp kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Fırını önceden 190 derecede ısıtın Muffin kaplarını yanmaz kağıt ya da alüminyum ile kaplayın
Esmer şeker, 14 esmer un, bir tutam tuz ve tarçını büyük bir karıştırma kabına ekleyin ve karıştırın 2 çorba kaşığı margarini ekleyerek topak topak oluncaya kadar tekrar karıştırın Yulafları da ekleyerek tekrar karıştırın ve bu karışımı bir kenara ayırın
Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı margarin, şeker ve vanilya ekstresini çırpın ve yumurtaları da ekleyerek karıştırmaya devam edin Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu da karışıma ekleyin ve hepsini iyice karıştırın
Unlu karışımı, yumurtalı karışıma ilave edin ve sour creamve buttermilk(ya da muadillerini) de ekleyerek son kez karıştırın Homojen bir karışım elde edince elmaları ekleyin
Hazırladığınız karışımı her bir muffin kabına eşit olarak paylaştırın Üzerine yulaf ezmesi serpiştirerek fırına verin ve 20 dakika boyunca üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin
Malzemeler:
14 su bardağı esmer şeker
14 su bardağı esmer un
Bir tutam tuz
Yarım çay kaşığı toz tarçın
4 çorba kaşığı light margarin
23 çorba kaşığı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 adet büyük yumurta
1 su bardağı tam tahıllı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
14 su bardağı sour creamya da krem peynir
2 adet elma, çekirdekleri ayıklanıp küp küp doğranmış
2 yemek kaşığı buttermilk
(Buttermilk yerine 34 su bardağı yoğurt ve 14 su bardağı sütü karıştırıp kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Fırını önceden 190 derecede ısıtın Muffin kaplarını yanmaz kağıt ya da alüminyum ile kaplayın
Esmer şeker, 14 esmer un, bir tutam tuz ve tarçını büyük bir karıştırma kabına ekleyin ve karıştırın 2 çorba kaşığı margarini ekleyerek topak topak oluncaya kadar tekrar karıştırın Yulafları da ekleyerek tekrar karıştırın ve bu karışımı bir kenara ayırın
Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı margarin, şeker ve vanilya ekstresini çırpın ve yumurtaları da ekleyerek karıştırmaya devam edin Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu da karışıma ekleyin ve hepsini iyice karıştırın
Unlu karışımı, yumurtalı karışıma ilave edin ve sour creamve buttermilk(ya da muadillerini) de ekleyerek son kez karıştırın Homojen bir karışım elde edince elmaları ekleyin
Hazırladığınız karışımı her bir muffin kabına eşit olarak paylaştırın Üzerine yulaf ezmesi serpiştirerek fırına verin ve 20 dakika boyunca üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin