Elmanın Faydaları,Şifa Kaynağı Elmanın Sağlığa Faydaları
Elma zihni acar, kanı temizler, vucudun direncini arttırır, susuzluğu giderir, zayıflatır Komposto, recel, marmelat ve şurup olarak da istifade edilir Ekşi elma unutkanlık yapar Şeker hastaları da elma yiyebilir
imageselmaninsagligafaydalari5ad53985cf7b1
ELMANIN İCİNDEKİLER
Posa
A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri
Ucan yağ
Tanen
Organik asidler
Şekerler
Silisyum
Demir
Flor
Fosfor
Manganez
Kukurt
ELMANIN ŞİFASI
Guzel kan yapıcı: Elma kurune devam etmek (gunde 1 oğun sadece tatlı elma yemek) guzel kan yapar Elmayı bolca yemeye devam edilir
Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir Guzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler
Guzel uyku verici: Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız
Zayıflama kuru: Gunluk 1 oğun elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır
Beyni acıcı: Elmayı bolca yemek beyni acar
Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kurune devam etmek vucuttaki zararlı tuzları atar
Cildi guzelleştirici: Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yuzunuzun beyazladığını goreceksiniz Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir
Sivilce, egzama: Elma kurune devam edilir (Bol elma yenir)
Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkca elma, hıyar, kavun, karpuz gibi berdi gıdaları yiyiniz
Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır (Kabuğunu soymadan) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur
Bobrek calıştırıcı: Elma yemek bobrekleri calıştırır
Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir Cekirdekleri biriktirilir Elma cekirdekleri, ayva cekirdekleriyle beraber yalnız elma cekirdeği de olur Ezilip kaynatılır Sabahleyin suzulup balla tatlandırılarak gargara yapılır Bu caydan icmeye devam edilir
Kalp ve damar acıcı: Elmanın yeni cıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandınlarak soğuk icilmeye devam edilir
Bağırsak kurtları: Elma cekirdeği, kabak cekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin suzulup 1 su bardağı icilir 12 saat yemek yenmez 1 hafta devam edilir
Ucuk, ağız ici iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, ac karnına
Mide ulseri: Elma yenmeye devam edilir
Zehirlenme: Elma yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak icilmeye devam edilir
Sarılık: Elma kurune devam edilir
Karaciğer guclendirici: Elma kurune devam edilir
Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir
Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir
Cıban: Elma pişirilip cıban uzerine lapası bağlanır
Goz kuvvetlendirici: İcinde A vitamini olduğu icin gozleri kuvvetlendirir
Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolu duşurur
Mikrop oldurucu: Kabuğuyla elma yenirse iceriğindeki malik asit mikroplan oldurur
Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek cok faydalıdır
Safra duzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı duzenler
Elma zihni acar, kanı temizler, vucudun direncini arttırır, susuzluğu giderir, zayıflatır Komposto, recel, marmelat ve şurup olarak da istifade edilir Ekşi elma unutkanlık yapar Şeker hastaları da elma yiyebilir
imageselmaninsagligafaydalari5ad53985cf7b1
ELMANIN İCİNDEKİLER
Posa
A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri
Ucan yağ
Tanen
Organik asidler
Şekerler
Silisyum
Demir
Flor
Fosfor
Manganez
Kukurt
ELMANIN ŞİFASI
Guzel kan yapıcı: Elma kurune devam etmek (gunde 1 oğun sadece tatlı elma yemek) guzel kan yapar Elmayı bolca yemeye devam edilir
Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir Guzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler
Guzel uyku verici: Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız
Zayıflama kuru: Gunluk 1 oğun elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır
Beyni acıcı: Elmayı bolca yemek beyni acar
Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kurune devam etmek vucuttaki zararlı tuzları atar
Cildi guzelleştirici: Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yuzunuzun beyazladığını goreceksiniz Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir
Sivilce, egzama: Elma kurune devam edilir (Bol elma yenir)
Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkca elma, hıyar, kavun, karpuz gibi berdi gıdaları yiyiniz
Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır (Kabuğunu soymadan) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur
Bobrek calıştırıcı: Elma yemek bobrekleri calıştırır
Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir Cekirdekleri biriktirilir Elma cekirdekleri, ayva cekirdekleriyle beraber yalnız elma cekirdeği de olur Ezilip kaynatılır Sabahleyin suzulup balla tatlandırılarak gargara yapılır Bu caydan icmeye devam edilir
Kalp ve damar acıcı: Elmanın yeni cıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandınlarak soğuk icilmeye devam edilir
Bağırsak kurtları: Elma cekirdeği, kabak cekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin suzulup 1 su bardağı icilir 12 saat yemek yenmez 1 hafta devam edilir
Ucuk, ağız ici iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, ac karnına
Mide ulseri: Elma yenmeye devam edilir
Zehirlenme: Elma yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak icilmeye devam edilir
Sarılık: Elma kurune devam edilir
Karaciğer guclendirici: Elma kurune devam edilir
Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir
Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir
Cıban: Elma pişirilip cıban uzerine lapası bağlanır
Goz kuvvetlendirici: İcinde A vitamini olduğu icin gozleri kuvvetlendirir
Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolu duşurur
Mikrop oldurucu: Kabuğuyla elma yenirse iceriğindeki malik asit mikroplan oldurur
Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek cok faydalıdır
Safra duzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı duzenler