Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmasiye

Elmasiye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
40 gr jelâtin (16 yaprak)
800 gr su
200 gr arzu ettiğiniz meyve suyu
1 çimdik vanilya
5 yumurtanın beyazı

Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız Normal su ile ıslarsanız kuvvetinden kaybeder Eğer ıslamazsanız berrak olmaz ve kokar
İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız
Su, meyve suyu, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız İçinde karıştırdığınız spatulayı çıkarıp 10 dakika dinlendiriniz Temiz bir peçete veya 3, 4 katlı tülbentten karıştırmadan, üzerinde toplanan yumurta beyazını parçalayıp, bastırmadan yalnız berrak suyu süzünüz Arzu ettiğiniz zaman kullanmaya hazırdır

Not: Elmasiyeler ayaklı derin olmayan 100 grdan 200 gra kadar likid alan bardaklara yapılması tercih edilir Büyük kalıplarda yapıldığı zaman jelâtin miktarı 50 gra çıkmalıdır Küçük porsiyonluk kalıplarda da yapılabilir Jelâtin miktarı aynı kalır

Necip Usta
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt