iltasyazilim
FD Üye
3 kap portakal suyu, suzgecten gecirin
1 kap su
13 kap nisasta
12 kap seker
2 yk susam, tavada biraz kavurun
Once 1 bardak su ile nisastayi eritin Portakal suyu ve seker ile birlikte orta boy bir tencereye koyun Orta ateste surekli karistirarak pisirin Uzerinde baloncuklar olduktan sonra bir dakika daha karisitirin Kepce ile kucuk kaplara dokun Sogumaya birakin Uzerlerine kavrulmus susam koyun Buzdolabina kaldirin Sonra soguk olarak ikram edin
Not: Eger portakal tatli ise, seker miktarini azaltin Hazir portakal suyu kullanmak isterseniz seker koymaniza gerek yok
1 kap su
13 kap nisasta
12 kap seker
2 yk susam, tavada biraz kavurun
Once 1 bardak su ile nisastayi eritin Portakal suyu ve seker ile birlikte orta boy bir tencereye koyun Orta ateste surekli karistirarak pisirin Uzerinde baloncuklar olduktan sonra bir dakika daha karisitirin Kepce ile kucuk kaplara dokun Sogumaya birakin Uzerlerine kavrulmus susam koyun Buzdolabina kaldirin Sonra soguk olarak ikram edin
Not: Eger portakal tatli ise, seker miktarini azaltin Hazir portakal suyu kullanmak isterseniz seker koymaniza gerek yok