Elmasiye MALZEMELER Su (5 kadeh), Vişne (300 gram), kaynamış, 1 dere bardağı soğuk) Darı nişastası (8 yemek kaşığı), Şeker (1 kadeh), Su( 5 kadeh kaynamış 1 çay bardağı soğuk) HAZIRLANIŞI 1 Ocağın üzerinde ısıtılmış bir tencerenin içine 5 kadeh kaynamış suyu dökün Üzerine 1 bardak şeker ve 300 gram vişne ek edin 2 Bir el blendırı yardımıyla tüm karışımı tencerenin içinde blendırdan geçirin Çırpma işleminden sonra tencerenin üstünde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin ve kaynamaya bırakın 3 Diğer bir kabın içinde 6 yemek kaşığı darı ni­şastasını 1 dere bardağı su ile inceltin Hazırladığı­nız karışımı kaynamaya bıraktığınız tenceredeki viş­neli karışımın üzerine ek edin Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin Bu karışımı yaklaşık 45 dakika her tarafında sürekli karıştırarak kay­natın 4Kaynayan tatlınızı ocaktan indirin Tatlıyı boşalta­cağınız kalıpları yapışmasını engellemek nedeniyle soğuk su ile ıslayın ve suyunu boşaltın Tenceredeki karışımı kalıplara dökerek donması için 12 saat buzdolabında bekletin Sertleşen tatlınızı dolaptan çıkartın ve bir tabağın içine ters çevirin Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.