Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elon Musk, 'Asperger Sendromu' Olduğunu Açıkladı

Elon Musk, 'Asperger Sendromu' Olduğunu Açıkladı
0
69

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
1620575396.jpg

Elon Musk, dün gece katıldığı programda ‘asperger sendromuna’ sahip olduğunu açıkladı. Bu özelliğinden birinci kere kelam eden ünlü teşebbüsçü, deha belirtisi olarak anılan sendromunun kendinde ne üzere tesirlere yol açtığını anlattı.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk, dün gece Saturday Night Live isimli televizyon programına konuk oldu. Programın formatına nazaran birebir vakitte sunucu da olan Musk, sahip olduğu nörolojik bir sendromdan birinci defa bahsetti. Giriş konuşması sırasında asperger sendromuna sahip olduğunu açıklayan Musk, mizahi anlatımıyla izleyicileri güldürdü.

Asperger sendromu nedir?

91667ab6443c905742346b8e64eaf69662a3d871.jpeg

Asperger sendromu bir hastalık değil, nörolojik bir farklılıktır. Otizmin bir tipi olan bu sendroma sahip bireylerin etraflarını algılayış biçimi, sendroma sahip olmayan kişilerinkine nazaran farklıdır. Bu durum, bağlantıda birtakım farklılıklar meydana getirebilir. Sendrom hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

'SNL’i sunan asperger sendromlu birinci kişiyim'

Dün gece SNL programına sunuculuk yapan Elon Musk, konuşması sırasında asperger sendromuna sahip olduğunu birinci sefer açıkladı. İrtibat konusunda tecrübelediği durumları mizahi bir yolla anlatan Musk’ın mevzu hakkındaki sözleri şu biçimde oldu:

“Saturday Night Live’ı sunmak onur verici, bunu samimiyetle söylüyorum. Bazen bir şey söyledikten sonra ‘içtenlikle söylüyorum’ diye eklemem gerekiyor, böylelikle beşerler samimiyetle söylediğimi anlıyorlar. Zira her vakit geniş bir tonlama çeşitliliğiyle konuşmuyorum. Bana söylenene nazaran bu durum düzgün bir güldürü materyali. Aslında bakarsanız bu gece SNL’i sunan birinci asperger sendromlu kişi olarak tarih yazıyorum; en azından itiraf eden birinci kişi olarak. Bu yüzden bu gece konuklarla çok fazla göz teması kuramayacağım. Fakat merak etmeyin; emülasyon modundayken pek insanca davranabiliyorum.”

Elon Musk, daha evvel Neuralink’in şizofreni, alzheimer ve hatta otizme deva olabileceğini söylemişti. Otizmin bir hastalık değil, doğuştan gelen bir davranış kimliği olduğu biliniyor. Tahminen de Musk, otizmin neden olabildiği günlük meselelere tahlil bulunabileceğini kastetmişti. Yeni açıklamalarıyla bir otizm tipi olarak bilinen asperger sendromuna sahip olduğunu öğrendiğimiz Musk, konuşmasına devam ederken Twitter’da paylaştığı gönderileri de dalgaya aldı:

“Bazen garip şeyler söylediğimi ya da paylaştığımı biliyorum. Beynim bu türlü çalışıyor, hepsi bu. Gücendirdiğim herkese şunu söylemek istiyorum: Elektrikli otomobilleri tekrar icat ettim ve roketlerle Mars’a insan gönderiyorum. Sakin ve olağan biri olacağımı mı düşündünüz?”

858,496Konular
981,801Mesajlar
29,868Kullanıcılar
bethesdaSon üye
Üst Alt